Hirdetés

Elfelejtett ősi templomok Kambodzsában, a dzsungel közepén.

 

Bárkit lenyűgöznek azok a misztikus szépségű romos templomépületek, amelyek sok száz éven át bújtak meg a kambodzsai őserdő legmélyén. Újkori felfedezőjük a francia természettudós Henri Mouhot 1863-ban találta meg az akkor már több száz éve elhagyott khmer birodalom egykori fővárosainak romjait. A felfedezés idején az elfelejtett romokat már teljesen benőtte az áthatolhatatlanul sűrű őserdő.


angkor01


 Utazási Tipp  
    Utazások a Kambodzsába

Hogy lehet eljutni Angkorba?

 

A legegyszerűbben Thaiföldön keresztül vezet az út Kambodzsába, ahonnét busszal és repülővel is el lehet utazni Siem Reap városába, mely a legközelebb fekszik a templomokhoz. Nincs közvetlen repülőjárat Magyarországról, így csak átszállással lehet felkeresni Kambodzsát. Önmagában a tiszta menetidő Magyarországról kb. 20 óra lenne, de néhány napos thaiföldi tartózkodás közbeiktatásával egy élvezhetőbb és igen tartalmas úti program állítható össze. Sok kényelmes szálláshely közül lehet választani Siem Reap városában és onnét kiindulva fel lehet fedezni a térség rejtélyes múltú épületeit.Mivel Angkor Délkelet-Ázsia egyik leghíresebb látnivalója, az évek során jól kiépült az infrastruktúra. Sok szálloda, étterem és turisztikai szolgáltató várja a külföldi látogatókat. Angor Watra és a környék többi rendkívüli szépségű látnivalóira legalább 3-4 napot érdemes szánni, és az ősi romok mellett meg lehet ismerni Kambodzsa múltját és jelenét egy helyi tuk-tukos vezető vagy szervezet program segítségével.


angkor02


Praktikus tudnivalók Angkorba utazóknak:

 

Az ősi khmer fővárost a 9.-12. század között építették fel a a Khmer Birodalom fővárosaként és mindmáig csak sejteni lehet, miért is hagyták el a lakói. Lakóépületeik régen szerves anyagokból épültek, így semmi sem maradt hátra belőlük, viszont a gazdagon díszített templomok romjait ma is megcsodálhatjuk. Az angkori régészeti park területén több ásatási területet lehet meglátogatni.


 Utazási Tipp  
    Utazások a Kambodzsába

A repülőtérről többféle módon is eljuthatunk Siem Reapbe és onnét a közeli régészeti parkhoz is, melyeknek a megtekintéséhez fényképes Angkor Pass bérletet kell vásárolni a bejáratnál. (1 napos - $ 37, 3 napos $ 62, 7 napos $ 72). A többnapos bérletetek egymást követő napokra érvényesek. A legtöbb templomot keleti tájolásuk miatt a reggeli órákban érdemes meglátogatni, mert kevesebben vannak és jobb fényképeket is lehet készíteni, de Angkor Watba délután kell menni.

angkor05


Kambodzsa árszintje rendkívül alacsony. Van saját pénzneme (riel), de mindenki dollárban kalkulál. A régészeti park belépőin kívül minden más ár rendkívül alacsony.

 

Akár 3-4 $-ból is meg lehet ebédelni és az italok ára sem túl magas 1-4 $.

 

Alkudni itt is szinte kötelező, a textil áruk és a műszaki cikkek ára általában alacsony, de sok a hamisított termék. A Régészeti Parkot hatalmas kiterjedése miatt javasolt tuk-tukkal bejárni amit egész napra kb. 20 $-ért lehet kibérelni.

 

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +6 óra. Az időjárás egész évben trópusi, azaz meleg és párás. Az öltözködésnél csak a pamut ruházatot javasoljuk. A templomok meglátogatása –más országokhoz hasonlóan- csakis zárt öltözékben lehetséges. A helyiek általában nagyon kedvesek és készségesek. Az angol nyelvvel egészen jól el lehet boldogulni egész Kambodzsában.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.