Hirdetés

  Egyre több cég jelenti be, hogy megtartja a COVID járvány alatt bevezetett HOME OFFICE munkarendet hosszú távon is, aminek egyenes következménye, hogy egyre többen szakadnak el a megszokott lakó illetve munkahelyükől. Több ország is beleállt az új trendbe, és igyekszik minél kedvezőbb körülményeket biztosítva odacsalogatni sok munkavállalót, hogy hosszabb-rövidebb időt ott élve a jövedelmeiket is náluk költsék el.

   Ha van egyáltalán bármiféle pozitív hatása a koronavírus járványnak, akkor sokaknak a távoli munkavégzés, az ún. home office világsszintű térnyerése juthatna eszébe. A COVID-19 járvány hatására nagyon sok cég döntött úgy, hogy az olyan tevékenységek esetén ahol az lehetséges, bevezeti  az otthoni munkavégzést a  fertőzési kockázatok csökkentése miatt. Készítettünk egy felmérést abban a témában, hogy mik a lehetőségeink arra, hogy élve az új munkatrendekkel pár hónapot, vagy akár egy teljes éven át is  például a Kanári-szigetekről vagy más szép helyről dolgozzunk. Mik a legfőbb szempontok az ideális ország kiválasztásakor és,  hogy hol kell adót fizetnünk, ha ún. "digitális nomádként" távmunkát végzünk.


 repules no tanacsok 01


 Digitális nomádok

Jónéhány ország - így például Magyarország és Horvátország is - felfedezte magának a "digitális nomádok" jelentette üzleti potenciált, és különleges beutazási lehetőségeket biztosítanak mindazoknak, akik távolról  online megoldásokkal is el tudják végezni az otthoni munkájukat.   Jelenleg nincs azzal kapcsolatban  friss kimutatás, hogy egy adott időszakban hány fő  dolgozik  home office rendszerben vagy szabadúszóként így, de ez a szám valószínűleg megsokszorozódott a járvány okozta lezárások hatására.


 fuerteventura jelentese02


Adózás és könnyű tartózkodás:  

Feltehetően a legtöbben turistaként beutazva keresik fel a kiválasztott országot, amire uniós polgárként sok helyen  szerencsére jogunk is van, viszont az Európai Únió területét elhagyva már más a helyzet. Egyelőre nem különösebben jellemző, hogy ezt a fajta tartózkodást bárhol ellenőriznék, de  nem árt tisztában lenni a home office munkavégzés különböző aspektusainak  jogi szabályozásával.  A home office és a távmunka külön megítélés alá tartozik jogi szempontból. Egyfelől a tartózkodás szabályainak érdemes utánanézni, hisz turistaként többnyire csak meghatározott számú napot tölthetünk egy adott országban, másfelől adóügyi szempontok is felmerülnek, ami szintén fontos  szempont még akkor is, ha elsőre nem gondolunk rá.  


 varadero 02


 Főbb szempontok egy adott ország kiválasztása mellett:
Napjainkban szinte akárkiből  lehet digitális nomád, ha a foglalkozása ezt lehetővé teszi, van van hordozható számítógépe és megfelelő sebességet biztosító  internetkapcsolata a felkeresett országban.  Felmérésünk szerint ezen kívül az alábbi szempontokat veszik még figyelembe azok, akik ilyen munkavégzésben gondolkodnak:

- megfizethető szállás és étkezési árak

- jó közbiztonság

- kellemes klíma lehetőleg a tengerparttal

- egyszerű közlekedési kapcsolatok

- megfelelő nyelvi környezet

- kevés bürokrácia, kedvező adózás

 Maldiv 8x

 


 


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.