Hirdetés

Közelít a nyár  és sokan gondolkoznak azon, hogy felkeresik Olaszországot, Európa kedvenc úti célját. Íme a szabályok, amelyek  szerint engedélyezik a hatóságok a beutazást ezen a nyáron:

  Két éves kor felett minden külföldi utazónak 48 óránál nem régebbi negatív eredményű molekuláris (PCR) vagy antigén gyorsteszt bemutatása szükséges,vha átlépi az olasz határt. A teszt elvégzése alól sem az oltási igazolvánnyal rendelkezők, sem pedig azok nem kaphatnak felmentést, akiket már igazoltan beoltottak mind a két dózissal.  A római magyar konzulátus közlése szerint ezen túlmenően előre online regisztrálniuk is kell magukat az Olaszországba utazni szándékozóknak.


spanyol lepcso 01


 Magyarország Római Konzuli Szolgálata kihangsúlyozta, hogy kizárólag a  hivatalos tesztelő helyeken kiállított  tesztelési eredményt fogadják el az olaszok, az önállóan végzett "házi tesztelés" eredményét nem ismerik el.  Magyarországon magyar és angol nyelven kapjuk kézhez az zt az igazolást, amit az olasz hatóságok elfogadnak. 

 Fontos tudni, hogy a magyar állampolgároknak is  regisztrálniuk kell egy EU-s formanyomtatványon, amihez a konzuli szolgálat honlapján kapnak belépést az utazók. Együttutazó családok esetében az is megfelelő, ha csak az egyik felnőtt családtag regisztrálja magát az online felületen.


bibione strand 01


   A legtöbb olasz tartomány  önállóan működteti a regisztrációs rendszerét, így a belépőknek a régiók egészségügyi szolgálata online felületén vagy alkalmazásán vagy egy zöld számon keresztül kell regisztrálnia. Szardínia és Szicília vonatkozásában gyorsan és áttekinthető módon lehet regisztrálni az internetes felületen, míg más tartományok esetében ez egy kicsit körülményesebb.

    A reptereken nem tesztelik a kilépőket, kivéve, ha valamelyik Olaszországba utaztató légitársaság a repülőre szállás feltételként ezt előírja. 

  A konzulátus azt javasolja minden Olaszországba készülő magyar állampolgárnak, hogy jóval a tervezett indulásuk előtt  informálódjanak az aktuálisan érvényben lévő beutazási feltételekről a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának országspecifikus tájékoztatási felületén.  Utazási Tipp  
    Akciós szállások online foglalással garantáltan jó áron


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.