Hirdetés

  Az egekbe szökő energiaárak  miatt a magyar sípályákon is nagy  a bizonytalanság a téli működésükkel kapcsolatban, pedig a magyar sielők nagyon kíváncsian várják az információkat arról, hogy melyik terepeken és mennyiért síelhetnek majd ezen a télen.

 

  A hosszúra nyúló téli szünet miatt (december 22.-január 08.) akár előre örülhetnének is a sízők és a liftek üzemeltetői, hogy több idejük lesz a sízésre, viszont a gyenge forint és az elszálló energia, üzemanyag és egyéb költségek miatt mégis nagyon sok a kérdőjel a most induló téli szezonnal kapcsolatban.  Az új síbérletárakról még nincs bővebb információ, de a sízők többsége a szomszéd országokéhoz hasonló mértékű 10 és 20 % közötti áremeléssel kalkulál a magyarországi sípályákon. Amint télire fordul az időjárás, várhatóan a szokásosnál is többen sportolnak  majd  a hazai sípályákon, viszont több külföldi terepen is visszaesés várható a lényegesen magasabb költségek miatt.


eplényi síiskolások


    A  közelmúltben megtudhattuk, hogy Kékestető, Dobogókő és  Szilvásvárad sípályáin most különféle technikai  okok miatt nem indítják be a lifteket.  A többi magyar síterep viszont meg fog nyitni és a téli időszakban várja a sportolni vágyókat.  A síelők ezeken a pályákon tudnak majd síelni a következő hómapokban; Visegrád, Mátraszentistván, Eplény, Sátoraljaújhely, Bánkút valamint Pécs.  Persze ehhez az időjárásnak is kedveznie kell.


Mátraszentistván fent

  A többi sportolási lehetőséget is keményen érinti az energiaárak emelkedése. Sok helyen bezárták vagy csökkentett módon üzemelnek az edzőtermek, uszodák és egyéb sportpályák. A  korcsolyapályák és sípályák viszont nagyon népszerűek évek óta. Működési költségeik a jégkészítéssel, pályakazeléssel,  hóágyúzással együtt is olcsóbb lehet, mint a fűtött helyeké a mostani árak mellett.


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.