Hirdetés

 Befejeződött az utóbbi évek legsikeresebb Utazás Kiállítása. A négynapos eseményen és a vele egy időben rendezett Budapest Boat Show-n 30 000-nél is több látogató vett részt a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. 

   34 ország több, mint 160 kiállítója vett részt a 45. Utazás Kiállításon, a Karaván Szalonon és a vele egy időben rendezett 31. Budapest Boat Show-n. A tavalyinál lényegesen többen, 30 000-en váltottak jegyet a kiállításra. A kiállítók szinte mindegyike a korábbinál jóval nagyobb látogatói érdeklődésről számolt be. 

  Óriási sikert arattak az idei díszvendégek. Rengetegen voltak kíváncsiak Madagaszkár turisztikai kínálatára, és sokakat győzött meg a hazai kerékpáros turizmus előnyeiről a BalatonBike365 - Bringázz egész évben a Balaton környékén! Mind a külföldi, mind a belföldi díszvendég jelezte: a következő Utazás Kiállításon is részt kíván venni. 

  A most véget ért kiállítás fókuszában az aktív turizmus, ezen belül pedig az elektromos kerékpározás volt. A rendezők döntését dicséri, hogy több mint 1600-an próbálták ki a 100 E-Bike-ot az E-Bike Test&Show keretében, egy külön erre a célra épített 3000 négyzetméteres pályán.  

  Sokan keresték fel a kiállítás kulturális díszvendégének, a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Liget Budapest Projektnek a standját, és ismerkedtek meg a főváros folyamatosan épülő és megújuló látványosságának kínálatával. 

Számos érdeklődő kereste fel a most először létrehozott fesztivál szigetet, amelyen több hazai fesztivál (Balaton Sound, Sziget Fesztivál, Gourmet, Művészetek Völgye, Gyerek Sziget, Kerekdomb Fesztivál) is bemutatkozott


utazás kiállítás madagaszkár stand


Eredményes négy napot zártak a Karaván Szalon kiállítói. A lakókocsizás és lakóautózás legnagyobb hazai eseményén részvevő kiállítók arról számoltak be, hogy a korábbinál több üzletet kötöttek, és már a rendezvényen több lakóautóra és lakókocsira tehették ki az „elkelt” táblát. 

  Az Utazás Kiállításnak immár évek óta hagyományos programja a Blogger Találkozó, ahol ismert hazai utazók meséltek élményeikről, tapasztalataikról és adtak hasznos tippeket. A középpontban ezúttal a fenntartható utazás volt.  Ismét az Utazás kiállítás adott otthont a Járatlan Utakon Fesztiválnak, az egzotikus országok iránt érdeklődőket pedig az Afrika Expo Budapest várta, mely Közép-Kelet Európa legjelentősebb Afrika tematikus fóruma.

A rendezvény szakmai programjai idén a fenntarthatóság téma köré szerveződtek. A „Vágyak és törekvések a fenntartható turizmusért” című eszmecserén csaknem kétszázan vettek részt, hazai és nemzetközi példákon keresztül mutatva be a fenntartható turizmus jövőjét. Gál Pál Zoltán, az eseményt szervező Turizmus Kft. ügyvezetője elmondta: a turizmus akkor tekinthető fenntarthatónak, ha nem csak élményeket ad a turistának, hanem a helyi lakosoknak is színvonalasabb életkörülményeket teremt és a környezetvédelem megvalósulásában is szerepet játszik. 

  A dr. Szegedi Andrea egészségturisztikai szakértő által szerevezett Fenntarthatóság az egészségturizmusban című konferencia a többi között a hazai gyógyfürdők helyzetével foglalkozott. Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke ezen elmondta: a háború hatására az energiaárak 300-500 százalékkal emelkedtek, számos gyógyfürdő kényszerült bezárni hosszabb-rövidebb időre. A szakmai szövetség vezetője hiányolta a korábban beígért állami mentőcsomagot, amely - mint mondta – megoldaná a hazai fürdők többségének gondjait. Ezzel együtt most, hogy mérséklődnek az energiaárak, egy kicsit optimistábban tekintenek a 2023-as évre. 

  Elégedetten zárták a kiállítást Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjének, a 31. Budapest Boat Show-nak a kiállítói is, akik idén 10.000 négyzetméteren 100 hajóval és 70 márkával várták a látogatókat. 

A korábbi éveknél több hajó és hajózási kellék talált gazdára.  

  Nagy sikert aratott a kiállítás a DUNAPP!, a hiánypótló megoldásként fejlesztett dunai, hajózási alkalmazás, amely sokoldalú szolgáltatásaival segíti a hajósokat és a szárazföldön közlekedőket Magyarország legnagyobb folyóján és annak térségében.  

  A Budapest Boat Show ezúttal is nagy hangsúlyt fektetett a legfrissebb innovációk bemutatására. Rengeteg érdeklődő kereste az Újdonság Pályázat idei győzteseit; az elmúlt évben vízre került fejlesztések egy helyen voltak megtekinthetők. 

  A Budapest Boat Show fontos hajós találkozóhelyként a bemutatkozó cégek mellett színes programkínálattal várta látogatókat. A G pavilon színpadán találkozhattak Rakonczay Gáborral, Kemény Dénessel; emellett betekintést nyerhettek az amatőr hajóépítők közösségének munkájába. 

 

  A kiállítás stratégiai partnere 2023-ban a Magyar Vitorlás Szövetség és Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete, autós partnere pedig az Audi volt.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.