Hirdetés

Thaiföldre nőtt meg legjobban a foglalások aránya, a Szaúd-Arábiába szóló repülőjegyekre pedig 14-szer többször kerestünk rá, mint tavaly. 

 

  A foglalási és keresési listákon is az ázsiai desztinációk népszerűsége nőtt leginkább tavalyhoz képest a Kiwi.com adatai alapján. Az eddigi foglalások azt mutatják, hogy idén jóval kedveltebb az ázsiai kontinens a magyar utazók körében, mint a korábbi években.

 Thaiföld két városa is szerepel a TOP5-ös listán

   Közel három év szünet után az ázsiai régió ismét a globális utazási érdeklődés központjába került. Tavaly az európai úti célok domináltak az utazási iparágban, de idén változik a helyzet. Egyre több ázsiai ország és szigetország oldja fel az utazási korlátozásokat, ami a foglalásokban is megmutatkozik. A légitársaságok is alkalmazkodnak ehhez a trendhez, fokozatosan megújítják és növelik a járatszámokat.


bangkok 02

   A magyar adatok alapján is nagyot nőtt az ázsiai úticélok népszerűsége. Míg 2019-ben csak 7%-ot tettek ki az ázsiai desztinációk, addig 2022-ben már 12%-ot, és az eddigi foglalások alapján idén már 16% ez az arány a magyarok körében az április 30-ig történő foglalási adatok alapján a Kiwi.com-on.

   „Az utazók érdeklődése Ázsia iránt megnövekedett a drága jegyárak ellenére. Ennek az lehet a legfőbb oka, hogy a kereslet kezd helyreállni az elmúlt két év után, hiszen szinte lehetetlen volt Ázsiába utazni a világjárvány következtében bevezetett korlátozó rendelkezések miatt. A Kiwi.com egyedülálló képessége, miszerint képes egyetlen útvonalon egyesíteni a hagyományos és fapados légitársaságok közötti járatokat különösen értékes lehet azoknak, akik Magyarországról utaznának Ázsiába, és szeretnék elkerülni a hagyományos légitársaságok megnövekedett árait” – mondta Mario Gavira, a Kiwi.com növekedésért felelős alelnöke.

   A Kiwi.com megnézte, hogy április 30-ig tavalyhoz képest mely desztinációk foglalási adatai emelkedtek meg leginkább. A lista első hat városa Ázsiában van. Thaiföld fővárosa, Bangkok az első, Phuket pedig a harmadik. Közéjük ékelődött a második helyre a Maldív-szigetek fővárosa, Malé. Sri Lanka fővárosa, Colombo a negyedik, az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi az ötödik, az indonéziai Bali szigetén található Denpasar pedig a hatodik ezen a listán.


Maldiv 6x

Szaúd-Arábiára vagyunk a legkíváncsibbak

   A Kiwi.com adatai alapján nemcsak a valós foglalások nőttek nagyot, hanem a keresések is megsokszorozódtak. A Kiwi.com adatai azt mutatják, hogy a magyarok által 10 leggyakrabban keresett úti cél között jelenleg két ázsiai célpont szerepel: a nyolcadik helyen az Egyesült Arab Emírségek, a kilencediken pedig Thaiföld. Ezek a desztinációk eddig is nagyon keresettek voltak, de ha az éves összehasonlítást nézzük, akkor további ázsiai állomások kerültek a magyarok látóterébe. Ezt az támasztja alá, hogyha az idei eddigi kereséseket összevetjük a tavalyival, akkor a legnagyobb emelkedést a keresések számában újabb ázsiai városok/országok adják.

  A városok listáját kiugróan Dzsidda, Szaúd-Arábia második legnépesebb városa vezeti, amelyre több mint 14-szer annyian kerestek rá a Kiwi.com-on, mint egy évvel korábban. Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur a második ezen a listán, amire 7-szer többen kattintottak, míg az Egyesült-Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi a harmadik helyen áll; erre a közel-keleti városra több mint ötször annyiszor kerestek rá a magyarok, mint tavaly. Közel az ötszörösére nőtt az érdeklődés Denpasar (Indonézia, Bali sziget) és a törpeállam, Szingapúr iránt is.


mekka 01

A Kiwi.com-ról 

  A csehországi székhelyű Kiwi.com vezető utazási technológiai cég világszerte több mint 1500 embert foglalkoztat. A Kiwi.com innovatív algoritmusa lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen útvonalon egyesítsék a hagyományos és fapados légitársaságok közötti járatokat. A Kiwi.com napi 2 milliárd árellenőrzést végez a globális járattartalom 95%-án, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy jobb útvonalat és árakat találjanak, amelyeket más keresőmotorok nem láthatnak. Napi százmillió keresést hajtanak végre a Kiwi.com weboldalán és partnercsatornáin, és naponta több mint 60 000 ülőhelyet értékesítenek.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.