Hirdetés

  Kuba gazdasága nagymértékben függ a turisztikai devizabevételektől, így ők is megcélozták a hosszabb ideig maradó utazókat. Az új program részeként  a korábban érvényes 30 napról 90 napra meghosszabbítják  a  kubai turistavízumok érvényességét.

 

   Augusztus végéig valamivel több, mint egymillió turista kereste  fel a karibi szigetországot, míg Kuba 2019-ben a covid-járvány előtti évben,  nagyjából 4,2 millió turistát fogadott. Juan Carlos García Granda turisztikai miniszter bejelentette, hogy november 1-jétől a korábbi 30 nap helyett már 90 napra állítják  ki a turistavízumot, és azt  egy alkalommal további 90 napra meg is lehet még hosszabbítani, azaz mostantól akár 180 napig is maradhat, aki jól érzi magát Kubában.


havannai szivarárus nő

  Az idei gazdasági céljaik eléréséhez még  600 ezer új látogatóra  lenne szükségük, bár ezt az év tervezésekor még 2,6 millió főben határozták meg.  Ehhez a témához tartozik még, hogy az USA nem nézi jó szemmel, ha sokan utaznak Kubába és költéseikkel életben tartják a mostani rezsimet. Korábban az is előfordult, hogy megtagadták a belépést azoktól az utazóktól, akik korábban Kubában jártak az Esta-n keresztüli regisztrációval. Az Esta honlapján ezt a tényt még  egy hivatalos bejegyzésben is megerősítik. A kubai határőrségnél ezért kérni lehet, hogy az útlevelükben lévő pecsét mellőzésével egyszerűsítsék és könnyítsék a turisták kubai beutazását és továbbhaladását. 


havanna oldtimer


 Az idei évbn sok ún."klímaturistát" is várnak,.akik Kubában szeretnék átvészelni a magas rezsiárak miatt otthon drága téli hónapjaikat.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.