Hirdetés

   Minden évben április közepén egy kötelező program a Bardini kert meglátogatása Firenzében, mert ilyenkor pompázik teljes szépségében a híres lilalakác lugas. Maga a park is gyönyörűséges, teraszosan ereszkedik le a középkori városfalaktól az óváros felé, fantasztikusan szép kilátást nyújtva Firenze leghíresebb műemlékeire.

   A park és a mellette emelkedő palota a XX. század első felében egy rendkívül népszerű és gazdag régiségkereskedő tulajdonában volt, akit az “antikvárusok hercegének” tekintettek a kortársak, hiszen annyira kiterjedt üzletköre volt az egész világon, a leggazdagabb gyűjtők hozzá fordultak, ha valamilyen ritka és értékes régiségre vadásztak. 1965-ben az utolsó Bardini, Ugo halála után a villával és a kerttel senki sem foglalkozott, nagyon sokáig elhanyagolták, míg végül 1999-ben egy alapítvány vette kezelésbe a területet, s helyreállították a villát és a parkot is. Egy hosszú és alapos restaurálás után 2006-ban nyitották meg ezt az új csodát a látogatók előtt.


 Firenze bardini kert1


    A több mint 4 hektáros alapterületű park több részre tagolódik. Van itt egy angolkert szépen gondozott pázsittal és árnyas fákkal, egy “giardino all’italiana”, azaz olasz típusú kert egy barokk lépcsősorral és az azt szegélyező szobrokkal és virágágyásokkal, s egy gyümölcsös, amelynek a közepén húzódik a híres és látványos lilaakáclugas. A lilaakácot a legenda szerint Marco Polo hozta volna magával Kínából a középkorban, de a valóságban sokkal később, a XVIII. században érkezhetett Itáliába.


Firenze bardini kert2


     A lilaakáclugas egy 70 méter hosszú és 4,5 méter széles alagút. Három különböző variáns virágzik itt az évnek ebben a szakában, amelyek egy pistoiai virágkertészet gyűjteményéből származnak: a japán eredetű, duplavirágú, sötétlila Wisteria Floribonda, a rózsaszín Showa Beni és a világoslilaszínű Wisteria Prolific.

Kedvezményeket kínáló szálláshelyek Firenzében:


Booking.com


   A látvány elbűvölő, az illat bódító. Ez utóbbit sajnos a fényképeken nem tudom veletek érzékeltetni. Jövőre el kell jönni, s személyesen is meg kell nézni!


 Szerző&fotók: Legény Éva  idegenvezető Firenzéből Guided Tours In Florence


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.