Hirdetés

   Sri Lanka az Indiai óceán gyöngyszeme, az a trópusi sziget, amelyet nem csupán a híres „dőlős” pálmás strandjai miatt látogatnak. Több ezer éves írott történelme számos érdekes és izgalmas látnivalót, hogy stílusosan mondjuk, gyöngyszemet hagyott maga után a mai kor embere számára.

  Ezekkel a gyöngyszemekkel készült láncra fűzzük fel mi is utazásainkat, vegyítve a legfontosabb, „must see” látnivalókat a kisebb, eldugottabb meglepetésekkel. Egy biztos: minden nap más környezet, más éghajlat, más hangulat, más benyomás más érzés, más emberek, más látnivalók.Minden nap egy új csoda. Most megmutatjuk Nektek, hogyan telik egy ilyen utunk. A repülő Colombóban száll le, szétnézünk a városban, s megyünk a szállásra. Ugyan nem Colombóban találjuk meg a valódi Sri Lankát, de tökéletes választás beleszagolni Ázsiába,megérezni a helyi hangulatot, energiát. S mi sem jobb erre a célra, mint sétálni egyet egy gyönyörű buddhista templomban. A látvány s a hangulat elfeledteti az utazás fáradalmait. 


Sri lanka szobrok


  Ezután már a pihenésé a főszerep, egy kis meglepetéssel. A második napon a bőséges reggeli után korán indulunk, mert sok „tennivalónk” van. Meglátogatjuk az elefánt alapítványt, ahol a nyugdíjba vonult elefántok élnek. Majd a történelemé s a filozófiáé a főszerep, Dambulla 2000 éves sziklatemplomában szívesen időzünk el. Mivel az ország lakosságának 70 %-a buddhista világnézetű, a templomot a helyiek is szívesen látogatják. S ebéd után máris Polonnaruwa felé robogunk, ahol csodás történeteket hallgatunk meg a valaha volt fővárosról. Parakramabahu híres palotája, a tanácsterem, a gyönyörű Síva templom, a gigantikus Kiri Vehera és a lenyűgöző Gal Vihara egy régen letűnt korba invitálnak minket, s miszívesen teszünk eleget ennek a kérésnek. Persze, ma sem maradt el a meglepetés program.


 sri lanka buddha templom1


  A harmadik nap izgalmasnak ígérkezik s mi mindent kihozunk belőle. A program egyik fénypontja a misztikus Sigiriya szikla megmászása. Testileg s lelkileg is elfáradva, mégis feltöltődve csodáljuk a zöldellő dzsungelre nyíló kilátást és ízlelgetjük az érzést, mely feltámad bennünk: Megérkeztünk.Valóban, ez az a nap, amikorra már akklimatizálódni tudunk, s teljesen meg tudjuk nyitni magunkat a jelennek. Majd Matale fűszerkertjei között indulunk tovább a hegyek közé, mégpedig a kultúra fővárosába, Kandybe. Vár minket a Szent Fog Temploma, s egy izgalmas, lüktető hagyományos táncest. 

 

   A negyedik napon tovább emelkedünk minden értelemben. Túlcsorduló lelkünk további magaslatokba szárnyal, s miután meglátogattunk a Királyi Botanikus Kertet, a majdnem 2000 méteres hegyvidéket igyekszünk bevenni. Természetesen nem minden ok nélkül, hanem beteljesítjük a mai kitűzött célunkat: iszunk egy bögre csodásan forró, zamatos ceyloni fekete teát.Előtte persze megdolgozunk érte a teaültetvényen és a gyárban is. Ma Nuwara Eliya városában vár minket a meglepetés. Az éjszakát Ellában töltjük, egy kicsit hűvösebb vidéken, fáradtan, deörömmel telve.


sri lanka tengerpart1


  A következő nap hamar virrad. Valójában meg sem várjuk, hogy megvirradjon, már sötétben útra kelünk a Kis Ádám Csúcsra, hogy mire felkel a nap, mi már ott várjuk őt a hegytetőn. Nyugalom, béke, csend és harmónia és kutyák, így kezdődik a mai nap. Izgalommal folytatódik azonban, hiszen megetethetjük a makákókat a Ravana vízesésnél, ami mindig egy óriási kaland, és részt veszünk egy szafarin a Yala Nemzeti parkban. Ma is van meglepetés, de ez még maradjon titok. Végül a hatodik napon pihenünk meg a várva várt óceánparton. Mindenki fáradt, de élményekkel telve foglaljuk el szobáinkat, merülünk el az óceán morajában, adjuk át magunkat a megérdemelt pihenésnek.


 sri lanka tengerpart1


   Ha van kedvetek, vegyetek Ti is részt valamelyik programunkon, hogy átélhessétek a történelem, a filozófia, a vallás, a misztikum, a flóra és fauna, a helyi gasztronómia és az Indiai óceán gyönyörű szimbiózisának élményét. Utazási Tipp  
    BOMBA áru wellness szállások, online foglalás akár SZÉP kártyával is !


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.