Hirdetés

  Amerikába költözésünk előtt kétszer jártunk ebben a hatalmas országban. Tudom, hogy fura, mert valószínűleg nem sokan gondolják így, de engem korábban egyáltalán nem vonzott ez az ország. Viszont kijelenthetem, hogy szerelem lett első látásra, mely azóta is tart. Nehéz megfogalmazni, hogy mi minden ennek az oka, egyszer talán azzal is megpróbálkozom majd. De most az első floridai utunkról szeretnék beszámolni.

    Azt mondják, ha már az ember a tengerentúlra utazik, akkor minimum két hétben érdemes gondolkodni. Mi is így voltunk ezzel. Kitaláltuk az időpontot, megvettük a repülőjegyet. Viszont a programtervezés nehezebbnek bizonyult első ránézésre. Mivel korábban még sosem jártunk itt, nem volt könnyű kitalálni, hogy egy helyen hány napot lenne érdemes eltölteni.

    Végül az érdeklődésünk, az ismereteink és a térkép segítségével összeállítottunk egy tervet és ehhez kerestünk szállásokat (ebben segítségünk is volt).

   Egyébként azóta már tudjuk, hogy a helyszínen is lehet neten szállást foglalni pillanatok alatt, viszont a repülőtéren nagyon gyakran megkérdezik, hogy hova mész, mennyi ideig maradsz és még a szállások felől is érdeklődnek, így azért nem árt, ha az ember tud mit mondani!

    Floridát valószínűleg senkinek nem kell bemutatni: pálmafák, tenger, napsütés, mindenkinek ez jut eszébe elsőre. A Sunshine State azonban rengeteg mást is kínál: Everglades, a változatos növény- és állatvilágával, Disneyland, csodás parkok, izgalmas városok, hogy csak néhányat említsünk.

Miami igazi kozmopolita város, a rengeteg felhőkarcolóval. Latinos hangulata azonnal magával ragadja az embert. Elsőre nagyon meglepő, hogy itt többen beszélnek spanyolul, mint angolul.

Ide érkeztünk, de nem innen indult a körutunk.

      A reptéren átvettük az előre bérelt autót. Az autókölcsönzőt a reptérről a MIA Mover nevű magasvasúttal lehet elérni. Ingyenes, gyakran jár és percek alatt át lehet jutni az autókölcsönzőkhöz. Legalább 15 különböző cég van, az autóbérlés gyorsan és gördülékenyen zajlik. Mi például még otthon kinéztük és lefoglaltuk az autót, itt meg csak átvettük.

    Nekünk elsőre nagyon fura volt, hogy mikor végeztünk a papírmunkával, mondta az ember, hogy akkor menjünk a parkolóba és válasszunk egy autót. Nyilván meg van határozva a kategória alapján, hogy mely sorokban álló autókból lehet választani, de azért még így is szokatlan élmény volt. (Ez persze nem minden autókölcsönzőnél van így. Ez egy külön téma, utazás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a lehetőségekről, feltételekről, árakról.)

Az utazásunk főbb állomásai:

  • Fort Lauderdale
  • Orlando
  • Pete Beach
  • Naples
  • Miami

    Tehát a kaland Fort Lauderdale-ben kezdődött. Két éjszakát töltöttünk itt és az Atlanti-óceánnal is itt találkoztunk életünkben először közvetlen közelről.

    A környéket gyalog fedeztük fel: ámulatba ejtően széles a (homokos) tengerpart. A parton van egy csomó grillező hely, melyet bárki használhat. Mindenhol van kuka, nincs szemét eldobálva, csomó helyen van nyilvános vécé. Az első benyomás nagyon pozitív volt.


Floridai tp


    Autóval pedig a közeli Pompano Beach és Deerfield Beach strandjait fedeztük fel, de a Cypress Parkba is ellátogattunk egy rövid séta erejéig. Ez egy helyes kis park pavilonokkal, grillezőkkel, tóval, madarakkal.


Florida tp. 12


   A parkolásért szinte mindenhol fizetni kell, legtöbb helyen parkolóóra van, 1-2 dollár a parkolás díja óránként (az esetek nagy százalékában kártyával is lehet fizetni).

 Fort Lauderdale után Orlando felé vettük az irányt.

   Útközben pihenésképpen megálltunk Boca Raton városában, pontosabban a Mizner Parknál. Ez egy nagyon szép park, illetve bevásárlóközpont is egyben. Sétáltunk egyet a parkban, mely nagyon hangulatos, majd beültünk egy kávézóba, hogy igyunk egy kávét mielőtt tovább indulunk. Egy sima eszpresszó kávé 4 dollárba került, ami szerintünk kicsit sok (bár, most hogy már majdnem két éve itt élünk, ez egy teljesen átlagos árnak számít, de akkor ott, abban a pillanatban drágának tűnt). Azóta is úgy emlegetjük, hogy “tudod, ahol 8 volt a kávé”.


Florida 13Később West Palm Beach-re is benéztünk. Ez a város a milliomosok kedvelt üdülőhelye. Mi csak a parton tettünk egy sétát, így annyi maradt meg nekünk is, hogy látszik, hogy gazdag hely és a kikötőben horgonyzó jachtok is erre engednek következtetni.


Florida 14


   Orlando közelében pedig még egy tengerparti sétát beiktattunk, Wabasso Beach-en. Nyilván bármelyik partnál megállhattunk volna, mind ugyanolyan szép valószínűleg, mi ezt választottuk.

Így az utazós napon is egy csomó élménnyel gazdagodtunk.

FOLYT. KÖV.   Szerző:    Fáczányi Szilvia     Fotók:  Csibrány László

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.