Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Szinte minden magyar volt már Horvátországban kisebb nagyobb ideig, viszont vannak olyan tanácsok és tippek, amiknek ismerete megkönnyítheti utazásunkat. Ezeket szedtük most össze!  • Horvátországba ne vigyél magaddal eurót, hiszen nem az euró zóna része. Ha mégis csak euró lenne nálunk, akkor arra számítsunk, hogy a nagyobb éttermekben, bevásárló központokban fogadják el a pénzünket. A horvát pénznem a kuna, ami kb 42 Ft-ot* ér.


miert eppen horvatorszag 02  • Vasárnap utazz Horvátországba! A szombat, mint az „első nap a hétvégéből” jó ötletnek tűnik, egészen addig, amíg nem kerülünk egy 25-30 km-es dugóba, ugyanis minden nagyobb szálláson ekkor van a váltónap, és a legtöbben ekkor indulnak haza. A tengerpart felé Zágrábon át visz az út, ez viszont problémás lehet, ugyanis a legnagyobb torlódás itt várható. (A határátkelésnél általában a 7-es főút a leggyorsabb, ennek javára lehet mellőzni az autópályát)
  • Horvátországban a legtöbb turista megtapasztalja a helyi autópálya rendszer sajátosságát, a kapus rendszert. Felhajtáskor kapunk egy kis kártyát, majd lehajtáskor az autópálya kezelőnél kell fizetni az áthaladásért. Maga a procedúra nem – annyira – kellemetlen, ugyanis rövid a folyamat, csak a több ezer pihenni vágyó duzzasztja fel a dolgot. Ha hétköznap utazunk, bankkártyával fizetünk és van ENC-nk (minden kapunál külön helyen tudnak ezzel az autósok áthaladni, és sokszor a leálló sávban lesz lehetőség utazni), akkor ebből tényleg nem fog kellemetlenség akadni.

 Utazási Tipp  
    Horvátország legjobb
utazásai, szállásai

  • Az autópálya díjazása attól függ, hogy mekkora távolságra utazunk. A legnagyobb díj 250 kuna (ez Zágrábtól kb 10 500 Ft*), míg egy Zágrábba tartó út 47 kuna körül mozog (kb 2000 Ft*).
  • Az árakba a parkolást is érdemes bekalkulálni, ugyanis ez városonként eltérhet. A parkolás átlagosan 6-8* Kuna között mozog, de például Dubrovnikban 40 kunát* is elkérhetnek érte.
  • Horvátországba érvényes útlevéllel vagy személyigazolvánnyal lehet utazni, a határátkelőknél pedig fel kell mutatni a vezetői engedélyt, a forgalmi engedélyt és a zöldkártyát. A utasbiztosítási papírokat is tartsuk magunknál, feltéve, ha kötöttünk ilyet Magyarországon.
  • Fontos telefonszámok:

- Segélyhívó: 112
- Tűzoltóság: 193
- Mentő: 194
- Rendőrség: 192
- Segélyszolgálat: 1987


*Az árak tájékoztató jellegűek

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.