A kerékpározásnál nincs jobb módja annak, hogy közelről is megismerhessük Ausztria legszebb tájait, folyóvizeit és kristálytiszta vizű tóvidékeit. Nyeregben ülve sokkal intenzívebben hat ránk a természet, a nyári kánikulában pedig jól esik majd csobbanni az üdítően tiszta vízben.


Fedezzük fel Ausztriát kerékpáros szemmel ! Az egyre népszerűbbé váló kerékpáros sport kiapadhatatlan mennyiségű érdeklődőt biztosít a különböző nehézségi fokozatú kerékpártúrák számára.

 

Talán éppen Ausztria az az ország Európában, amely a legjobban felkészült a kétkerekű turizmus fogadására.


 Utazási Tipp  
    Szállások Ausztriában

Legyen szó akár a túra- akár a hegyi vagy legújabban az elektromos kerékpározásról. Ausztria összes tartományában jól kiépített infrastruktúrával, utakkal, kölcsönzőkkel, szállító, szerviz és szálláslehetőségekkel találkozunk. Összeállításunk kedvcsinálóként az 5 legnépszerűbb túraútvonalat mutatja be néhány mondatban:


ausztria kerekpar utvonal szoveg koze


1. Dunamenti kerékpárút Passautól Bécsig:

 

A leghíresebb és legkedveltebb Duna menti kerékpáros útvonal végighalad a Duna mentén a Fekete erdei Duna forrásától (Donaueschingen) egészen hazánkig.

 

A túrák általában a gyönyörű Passau városából indulnak el,

 

megcsodálják a Duna 180 fokos kanyarulatát a Schlögener Schlingét majd a Wachaui szakasz romantikus kisvárosait, és borvidékeit felkeresve jut el a kerékpáros előbb Linz, majd Bécs városába.

 

 

2. Salzkammerguti 2 hurok:

 

345 kilométeren át vezet az útvonal festői tájakon, meredek hegyfalak között és keres fel

 

13 csodaszép salzkammerguti tavat,

 

valamint oly híresen szép és fotogén városokat mint Bad Ischl, Gmunden, Hallstatt, St. Gilgen vagy Bad Aussee.


 Utazási Tipp  
    Szállások Ausztriában

3. Mura menti kerékpárút:

 

Ez a 365 kilométeres szakasz nem igényel komoly edzettséget,

 

szinte folyamatosan lejtmenetben lehet haladni Lungauból indulva Muraun és Grazon keresztül egészen Bad Radkersburgon át Szlovéniáig. Útközben változatos tájakat, hegyvidékeket, vízeséseket és dúsfüvű legelőket csodálhatnak meg a résztvevők, valamint ols sok szép kisvárost, várromokat és csodaszép egyházi épületeket is.

 

 

4. Dráva menti kerékpárút

 

Ez a hat szakaszból álló 366 kilométer hosszúságú kerékpárút a dél-tiroli Toblachból a Dráva mentén haladva vezet át Karintia festői tájain át a szlovén Mariborig.

 

A családok számára is ajánlható túra többnyire sík vidéken át vezet a Dráva mentén, útba ejt több meleg vizű fürdőtavat is.

 

 

5. Bódeni tó túra 3 országon át

 

Ez az egyik legszebb útvonal:

 

3 országon át vezet a kerékpárút folyamatosan a Bódeni tó partja mentén.

 

Ausztria, Svájc és Németország legszebb vidékeit felkeresve lehet itt tekerni Bregenzből indulva Lindaun, Friedrichshafenen, Mainau virágszigetén, Konstanzon és Rorschachon át. Ez a túra is életre szóló kalandokat ígér.