2022. április 9  szombattól Horvátország tovább enyhíti a korona vírus elleni intézkedéseit, így az EU-s országokból érkező turistákntól a továbbiakban már nem kérnek Covid-oltási igazolást.

   Szombattól végre korlátozásoktól mentesen léphetik át  Horvátország határait  az uniós országokból érkezők. Más országok állampolgárainak viszont azután is szüksége lesz Covid-igazolványra a beutazáshoz– jelentette be csütörtökön Davor Bozinovic horvát belügyminiszter egy sajtótájékoztatón. 


Crikvenica strand 02


   A maszkviselési kötelezettség is szinte mindenütt  megszűnik. Egyedül a  tömegközlekedésben és a tömegközlekedési eszközökön korábban kötelező száj- és orrvédő viselése marad érvényben, de  csak mint ajánlás áll a közleményében. A maszkok használatát továbbra is előírják például az egészségügyi intézményekben, valamint az időotthonokban. A maszkhasználat a jövőben kizárólag " az egyéni döntéstől és a személyes felelősségvállalásról, nem pedig az ellenőrzésektől  és a szankcióktól függ" - mondta a miniszter a sajtótájékoztatón.Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.