Kréta Görögország legnagyobb, és a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete. Az utazó megcsodálhatja a letűnt idők civilizációinak maradványait, felfedezheti a gyönyörű strandokat.

 
Miért utazzunk Krétára?

Kréta az európai kultúra bölcsője volt. Első civilizációját a Santorini vulkánkitörése pusztította el. Változatos történelme, természeti adottságai, hamisítatlan görög hangulata és fantasztikusan szép strandjai és üdülőhelyei évről-évre magyar turisták ezreit vonzzák. A legdélebbi és legnagyobb görög sziget bővelkedik látnivalókban.

 

Klímája kedvező: kevés eső esik, magas a napsütéses napok száma (300), a tenger víze meleg, alkalmas a fürdőzésre.

 

Elsősorban azoknak ajánljuk Krétát, akiknek a jó árak mellett fontos a strandolás és érdeklődnek a történelmi emlékek iránt.


Tipp:  
    Utazások Krétára

Hogyan utazzunk el Krétára?

Budapestről a nyári szezonban június elejétől szeptember végéig charter járatok indulnak a legnagyobb görög szigetre.

 

A menetidő repülővel kb. 2 órát vesz igénybe.

 

Athénből kompjáratok is indulnak Heraklion kikötőjébe, ahová kb. 9 órás hajózás után érkezik meg a komphajó.


Hol érdemes megszállni Krétán?

A magyar vendégek nagy százalékban foglalnak apartmanos elhelyezést, de egyre népszerűbbek a kisebb családi szállodák vagy akár a 4-5 csillagos, all inclusive ellátást kínáló medencés szállodák is. Fontos tanácsunk, hogy mindenképpen konzultáljon szakemberrel vagy alaposan tájékozódjon aki Krétára szeretne utazni, mert lényeges különbségek vannak Kréta különböző üdülőhelyei és az azonos kategóriába sorolt szálláshelyek között is.


 kreta szoveg kozeMit nézzünk meg Krétán?

Akár autót bérelve önállóan, akár a helyi magyar idegenvezetőnél jelentkezve a következő látnivalók felkeresését javasoljuk ezen a 260 km hosszú és akár 60 km széles szigeten:

 

  • Samaria szurdok: Európa 2. leghosszabb szurdokvölgyébe egy 18 km-es ösvény vezet. Ezt a programot fürdőzéssel és hajózással érdemes összekötni.
  • Knossos-Heraklion: A minoszi kultúra legjelentősebb emléke Minósz király romos palotája, az Ariadné – labirintus legenda helyszíne, az emlékhely felkeresése után bőven jut idő a krétai főváros végig barangolására is.
  • Rózsaszín partok. Különlegesen szép partszakasz kéklő vizű öböllel.
  • Hajókirándulások: Santorini katamaránnal, Gramvousa szigete, Peveli tengerpartjaTipp:  
    Utazások Krétára