Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

A görög szigetvilág sok szigetéről híres, elég csak Krétára vagy Rodoszra gondolni, de van egy kisebb, eldugott hely az Égei-tenger közepén, ami az egyik legnépszerűbb turistacélpont a térségben.

 

Történelmét – kisebb - homály fedi, a régészeti munkálatok megállapították, hogy a szigetet a jónok alapították, illetve azt is, hogy a közelben található Délosz sziget jelentős szerepet töltött be Míkonosz életében. Az utóbbiról egy kicsit több régészeti forrás található, több ezer évvel ezelőtt is lakott volt már, és a Kr. e. 478-ban alapított Déloszi Szövetség székhelye is volt. A szövetség lényege a tengeren való kereskedelem pénzügyi szabályozása volt, és a legnagyobb tagállam Athén városállama volt. Amikor Kr. e. 431-ben kitört a peloponnészoszi háború (Athén és Spárta konfliktusa), a Déloszi Szövetség vezetőjének pártját fogta. Délosz szigetét 1873-ban, egy Athénban működő francia iskola diákjai fedezték fel újra. A sziget később, 1990-ben felkerült az UNESCO világörökségeinek listájára.


 Utazási Tipp  
    Míkonosz szállások, utazások

mikonosz 01Míkonosz földrajza

 

A sziget 86 négyzetkilométeren terül el, és a Kükládok szigetcsoportjának a tagja. A sziget alapvetően sík, a legmagasabb pontja csak 364 méter. A sziget lakóinak száma a 2011-es népszámlálás alapján 10 134 fő.

 

 

Turizmus

 

Míkonosz ma a görög szigetvilág egyik legfelkapottabb helye. Jelentős idegenforgalma miatt mára már turistaparadicsommá vált, és nem csak a külföldről érkezők, hanem a görögök is előszeretettel látogatnak el a szigetre, annak aktív éjszakai élete és sok kikapcsolódási lehetősége miatt. A tenger vize kristálytiszta, a parton pedig finom homok várja az odalátogató embereket. A sziget vonzza a szörfözőket, sok ezzel foglalkozó szaküzlet is található ott. Több helyen – nem megengedett, inkább – megszokott dolog a meztelen fürdőzés.

 

A sziget szimbóluma egy Petrosz névre hallgató öreg pelikán.


mikonosz 02


 Utazási Tipp  
    Míkonosz szállások, utazások

Látnivalók

 

  • Míkonosz múzeumok: A városban három múzeum található, egy néprajzi, egy régészeti és egy tengerészeti. Mind a háromban színvonalasak a kiállítások, vagyis rossz választás nincs.
  • Armenisztisz világítótorony: A sziget egyik eldugott szegletében található ez a csodás építmény, ahonnan be lehet látni a környező területet, annak minden szépségével. A kék fedelű házaknál és a türkizkék vízen tükröződő napnál talán nincs is szebb.
  • Templomok, romok: A Panagia Paraportiani kápolna messze magasodik a sziget fölé, 1991-ben egy sajnálatos tűzeset után újjá kellett építeni, de azóta új fényében tündököl a városban.
  • Az igazi, görög gyros: A görög szigetek egyik legnagyobb kulináris élvezete a gyros. Ha itt járunk, akkor mindenképpen kostóljuk meg.


mikonosz 03

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.