Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hungexpo Utazás+ Turisztikai kiállítás

Két ausztriai tartomány, Stájerország és Karintia határán, a Gurktal-i Alpok-ban találhatjuk Turracher Höhe-t, egy természetes hágót, mely napjainkra az ide látogató vendégeknek hála Ausztria egyik legnagyobb síparadicsomává nőtte ki magát.

 

A Budapesttől mintegy 500 km-re levő település közvetlenül a Turrach-i tó partján fekszik.

 

A síterület elhelyezkedése azért is különleges, mert a hágón átvezető út mindkét oldalán létesítettek pályarendszert.

 

A folyamatos fejlesztéseknek hála ma összesen 42 km hosszú, 1400-2205 méteres magasságon elterülő kiépített és kezelt pályarendszer, továbbá 15 km sífutópálya várja az ide látogatókat. Köszönhetően fekvésének, a síterület egész szezonban hóbiztos, ugyanakkor átlaghőmérséklete nem magas, így kellemes kikapcsolódásra nyújt lehetőséget.

 

A vendégek kényelmét 14 felvonó szolgálja, ezek közül 1 függőszékes és kabinos kombifelvonó, három függőszékes felvonó, 7 húzófelvonó és egy kötélfelvonó. A különböző nehézségi fokú pályák (kék, piros és fekete) mellett megtalálható

 

a fiatalabb síelőket célzó Snow-& Funpark, Funslope, a legkissebeket pedig a 2016/17-es szezontól egy Kidslope pálya várja.

 

A pályán működő síiskolák sí- és snowboardoktatás mellett sítávfutó oktatást is kínálnak az arra érdeklődőknek.


Utazási Tipp
  Utazások a Turracher Höhe-hez

Azonban nem csak az eddig felsorolt szolgáltatások teszik igazi síparadicsommá a Turracher Höhe-t.

 

A 2008/09-es szezonban nyitották meg az 1600 méter hosszú „Nocky Flitzer” bobpályát,

mely a panorámalift tetejétől egész évben várja az ide látogatókat. Ugyancsak egyedülálló módon a Turrach-i tavon télen természetes jégkorcsolya pályát alakítanak ki, valamint a tavon lehetőség van sítaxi használatára is, mely segítségével a legrövidebb távon juthatunk el egyik hegyoldalról a másikra, ugyanis egy traktor vontatja át az erre vállalkozó síelőket a tavon át. Nem csak sítalpon fedezhetjük fel a környéket

 

25 km téli túraútvonal várja a kirándulni vágyókat, ahol hótalpakkal vagy gyalogosan barangolhatnak az ide látogatók.

 


hohe szoveg kozeAz ide látogatók számos szálláshely közül válogathatnak, a magánszállásoktól elkezdve a Almhüttéken keresztül a 4 csillagos luxusszállodákig széles a kínálat – 1800 vendégágy várja az ide látogatókat, melyek közül 1300 kereskedelmi és mintegy 500 magánszálláshelyen található.

 

Néhány már-már kuriózumnak tekinthető szálláshelyet is találhatunk, például a Jägerwirt szálloda, mely 1905 óta várja az ide látogatókat.

 

A Turracher Höhe-t azonban nem csak télen érdemes felkeresni. Itt található ugyanis Ausztria legnagyobb egybefüggő cirbolyafenyő erdeje, mely egyedülálló élővilágával lenyűgöző látványt nyújt a túrázás szerelmeseinek. Kiépített vándorutak csábítanak barangolásra, hegyi kerékpározásra. A korábban említett bobpálya, valamint a panorámalift tetejénél kialakított „Nocky’s Almzeit” szabadidőpark a tradicionális alpesi gazdaságok világát mutatja be az érdeklődőknek.

A Turracher Höhe-et bátran ajánlhatjuk az aktív kikapcsolódásra vágyóknak, a hely adottságai egyaránt vonzó célponttá tehetik télen és nyáron. Egy biztos, a „Turrach”-ot egyszer biztos látni kell, és aki már látta és átélte, az biztos, hogy vissza is fog térni.


Utazási Tipp
  Utazások a Turracher Höhe-hez

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.