Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Mindegy, hogy családdal vagy barátokkal indulunk el síelni, kezdők vagyunk, középhaladók, vagy profik, a Murau kisvárostól néhány km-re lévő rendkívül hóbiztos Kreischberg mindannyiunk számára ideális síterep.

 

A magyarok által régóta kedvelt síterepről beszélünk, rengeteg előnyének egyike, hogy Magyarországról autóval gyorsan megközelíthető. Az út Budapestről mindössze 460 km, ez nagyjából 5 óra. A cím pedig nem véletlen, ugyanis

 

Az Utazó Magazin által összeállított top 10-es listán a legelső helyet foglalta el, ezzel kiérdemelve a magyarok legkedveltebb síterepe címet.

 

A kreischberg síterep népszerűsége nem véletlen, hiszen 42 kilométer változatos és jól kezelt, hóbiztos sípálya áll a téli sportok szerelmeseinek rendelkezésére. Ebből 17 km kék, 16 km piros és 9km fekete pálya található a síparadicsomban.


 Utazási Tipp  
    Szállások Murau Kreischberg

Okkal választja sok család Kreischberget téli pihenésük, síelésük úti céljának. A család minden tagja megtalálhatja itt a számára megfelelő nehézségi fokú pályát. A kisebbeknek, kezdőknek, kifejezetten jók az itteni lankás, széles kék pályák, ahol jól lehet gyakorolni.

 

Akik már profibb szinten tartanak, azoknak is előnyösek lehetnek ezek a pályák, hiszen a carving technika gyakorlására is tökéletesek.

 

A helyiek a legkisebbekre is gondoltak, kialakítottak számukra dinóparkot, pici ugratókat, szánkópályát és snow tubing pályát is. Pozitívum még, hogy a síterepen magyar, angol és német nyelvű sí és snowboard oktatás is igénybe vehető.


murau sielesA pályarendszert 13 lift szolgálja ki: 2 kabinos, 4 ülő és 6 húzólift. A muraui síterep 868-2118 méteres magasság között helyezkedik el. Legmagasabb pontja a Rosenkranz, ahová egy kétszemélyes ülőszékes vagy egy csákányos felvonóval lehet feljutni. Miután megcsodáltuk a páratlan kilátást, a felvonók mentén piros, illetve fekete pályán csúszhatnak le a rutinosabb sízők. Nehéz pályának számít még a völgy aljába lemenő feketepálya, ezt csak gyakorlott sízőknek ajánljuk, azoknak, akik egy kis kihívásra vágynak, főleg, hogy délutánra akár jeges is lehet, ami a fáradsággal kombinálva nehezíti a lejutást.

 

A snowbordozás illetve freeride szerelmeseinek is kedvez a muraui sícentrum.

 

A széles kreischbergi pályák, a kalandos környezet és a kifejezetten számukra kialakított snowpark miatt ők is szívesen látogatják a tél folyamán Kreischberget. A tökéletesen karbantartott pályák sokszínűsége, a magasságnak és hóágyúknak köszönhető biztos hóhelyzet, a gyerekeknek kialakított attrakciók, és kiváló szálláslehetőségek mind-mind nagyon vonzóvá teszik a pályarendszert minden korosztály számára. Az egyetlen negatívuma a pályarendszernek - köszönhetően a népszerűségének - hogy szezonban rengetegen vannak, számítani kell sorban állásra az egyes lifteknél. Így aki nyugalomra vágyna, és kerülné a tömeget, annak nem ajánljuk, hogy főszezonban idelátogasson.


 Utazási Tipp  
    Szállások Murau Kreischberg

A szállást tekintve szállodákkal, panziókkal, apartmanokkal találkozhatunk a környéken. A pályaszállások természetesen drágábbak, de Murauban, illetve a környező falvakban találhatunk magunknak megfelelő szálláshelyet olcsóbban is.

 

Mivel Murau egy divatos,közkedvelt síterep, ne felejtsünk el időben gondoskodni szállásunkról.

 

Érdemes előre tájékozódni a helyi rendezvényekről és versenyekről is, hisz sok sportesemény gazdagítja a téli szezon bonyolítását. Itt tartózkodásunk alatt semmiképp se hagyjuk ki a hangulatos hüttéket a hegyen. Egy fárasztó délelőtt után érdemes lehet betérni ide egy ebédre, és megkóstolni a helyi, házias ízeket. A fiataloknak esténként a Kastanien bárban rendeznek zenés bulikat.Murau központjában található egy uszoda is, ahová egy fárasztó nap után érdemes betérni feltöltődés gyanánt, fürdeni, úszni, szaunázni egyet.

 

Talán az a legjobb dolog egy Kreischbergre szervezett sítúrában, hogy szinte mindenki megtalálhatja a számára legtökéletesebb pályát, szabadidős elfoglaltságot.

 

Sok itt a magyar vendég, itt találkozik télen a magyar síző és snowboard társadalom színe-java. Aki Murau mellett dönt, akár idősebb, akár fiatal, általában többször is visszatér ezért az élményért.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.