Ki ne vágyna arra, hogy kiszálljon a napi taposómalomból és eljusson egy mesebeli szépségű nyaralóhelyre? Vajon melyik lenne a legjobb helyszín, ahol testünk jól kipiheni magát és a lelkünk is feltöltődhet? Nézzünk meg öt csodás tippet, ahová egyszer az életben érdemes lenne eljutni !

1. Hollandia: Giethoorn a romantikus mesefalu

 

   Amszterdantól kb 90 percnyi autózással lehet elérni ezt az idilli kertjeiről és hangulatos kis csatornáiról ismert kis 2500 lelkes  hollandiai települést.  90 kilométer hosszú vízi úzvonal és 180 híd segíti a helyi közlekedést. Privát túrára csónakot és kerékpárt is lehet bérelni, van sok étterem és kellemes hangulatú szállásokon is lehet éjszakázni.   

 

Olvass többet róla!

 

 

 

Giethoorn header

 


2. Németország: Mainau a virágsziget

 

   A Bodensee nyugati szegletében található Mainau szigete, ami egy grófi családi alapítvány kezelésében van. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de a létesítése egy magyar főnemeshez Eszterházy Miklóshoz köthető. A legegyszerűbben a Boden-tó városaiból induló hajókirándulásokkal lehet felkeresni ezt a különleges virágkölteményeiről híres helyet. Érdemes az egész szigetet bejárni, mert a maga nemében nagyon különleges látványosság!

 

 

Olvass el róla egy érdekes útibeszámolót!
Mainau virágsziget Heather

 


3. Horvátország: Aranyszarv az ország legszebb strandja

 

Horvátország tele van szebbnél-szebb különleges helyekkel. Ezek közül is az egyik legérdekesebb a Brac-szigetén található Aranyszarv strand, ami Bol mellett található és szinte merőlegesen nyúlik be az Adriai-tenger  kék vizébe. Érdekessége, hogy a finom apró kaviccsal borított strand szinte folyton változtatja a formájár az áramlatok miatt. Érdemes elő- és utószezonban utazni, ha zavartalanul szeretnénk kiélvezni ennek a meseszép helynek a hangulatát!

 

Olvass többet erről a strandról!
aranyszarv headerx
4. Bulgária: Szozopol a bulgár St. Tropez

 

  A bolgár tengerpart déli részén található ez az ókorban alapított kisváros, ahová már 200 éve sok híresség látogat el nyaranta autentikus faszerkezetes házai és álomszép strandjai kedvéért. Viszonylag kevés a külföldi vendég, többnyire a helyiek nyaralnak Szozopolban. Ha valaki kíváncsi a bolgárok vendégszeretetére, érdemes a félszigeten lévő óvárosi szállások közül választania, de természetesen több kényelmes modern szállás közül is lehet választani.

 

Ismerd meg jobban ezt a különleges nyaralóhelyet!


sozopol 01

 

5. Görögország: Mediterrán édenkertek Íme a 10 legszebb görög sziget 

 

   Görögország szinte mindenkit rabul ejt mediterrán értékeivel. Annyi  természeti-, kulturális- és gasztronómiai  élmény várja a látogatókat ebben a szép országban, hogy sokan szinte nem is akarnak hazajönni a nyaralásuk után. Összeállítottunk egy listát a legszebb helyekről, amit  szerintünk mindenkinek látnia kellene legalább egyszer az életben! 

 

Íme a 10 legszebb görög nyaralóhely.


gorogorszag skiathos header