Hirdetés

Anglia egyik leghíresebb és leglátogatottabb kertje Alnwick várában várja több tucatnyi érdekességével egyetemben. Ismerjék meg az egyik legkülönösebb kertet a virágon!

 

Az Észak-Angliában, Alnwick-ban található kert több holdnyi területen fekszik, ahol pompázó virágok, mintára vágott sövények és szemet gyönyörködtető szökőkutak között járhatjuk be az egész helyet, garantálva nekünk azt, hogy maradandó élményben legyen részünk. De nem ez a látványosság legérdekesebb része, hanem a fekete kapuk mögé zárt Mérgeskert, ahol több mint 100 mérgező növény él és a levegőbe óvatosan lehet csak beleszagolni.


merges kert angliaforrás: flickr.comA kert története 1995-ig nyúlik vissza, amikor is új hercegnéje lett a megyének, Jane Percy személyében. Northumberland megye székhelye pedig Alnwick (amit Harry Potter filmekben is viszont láthatunk), így a címmel párhuzamosan ez is járt. Az új tulajdonosoknak viszont nem tetszett a kert, ezért Percy férje azzal a kéréssel fordult feleségéhez, hogy kezdjen már valamit – az akkor még fasornak használt külső résszel.

 

A hercegné később erre úgy emlékezett vissza, hogy

 

„Azt hiszem úgy gondolta, ’ezzel ellesz csendben, elültet néhány rózsát, aztán ennyi’”.

 

Az újdonsült hercegné viszont kicsit keresztbe húzta férje számításait, és jóval több növényt ültetett el, mint pár rózsát. Felfogadta Jacqes Wirtzet a francia elnök kertészét, hogy segítsen neki a kert megváltoztatásában. Percy szeretett volna valami egyediséget is vinni a kertjébe, mivel úgy gondolta, hogy az egységesítés egy rossz és lélektelen dolog. Az Alnwickot körülölelő zöldet valami egyedire akarta átformálni, ami az angol idilliből hiányzik, így adhatna a világnak valamilyen pluszt. A hercegné először a gyógynövények felé kezdett el kacsintgatni,

 

de rövidesen úgy gondolta, hogy ennél valami extrémebb kell.

 

Egy olaszországi útja határozta meg végleg a kert jövőbeli sorsát, mikor a Medici-család padovai birtokát látogatta meg. Ugyanis ott azt tapasztalta, hogy sok értékes és veszélyes mérgező növénnyel van tele a birtok. Ezek után jött az a brilliáns ötlet, hogy ha gyilkos növényekkel bővíti az állományt, akkor az a turisták számát is megnövelheti. „A gyermekemet nem érdekli, hogy az aszpirin egy fa kérgéből készül. Az az igazán különleges, hogy a leggyakoribb fajok azok, amelyekről az emberek nem is tudják, hogy gyilkosok”


merges kert anglia2 forrás: flickr.com


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.