Hirdetés

A Costa Ricához tartozó képrázatos Kókusz-sziget rendelkezik pár hatalmas titokkal. Ismerjék meg őket és tartsanak velünk!


A Kókusz-sziget 24 négyzetkilométer, és dús növényzettel és trópusi klímával rendelkezik. Az éves csapadék mennyisége hatalmas, ez pedig olyan növények burjánzását segíti elő, mint a páfrány, bazídiumos gomba és a lombosmoha.


kokusz sziget 01

forrás: pinterest.com - fő kép: youtube.comA szigeten a kalózok szálltak meg először, ugyanis két életveszélyes kaland között itt rejtették el a zsákmányaikat, sőt, a később érkezők a korábban itt elhelyezett kincseket fosztogatták. De hát ilyenek a kalózok… Az első feljegyzett kalóz, aki egyfajta lerakatként használta a szigetet, Edward Davis, brit származású törvényen kívüli volt, viszont ő sosem tért vissza az értékeiért.


 Utazási Tipp  
    Fedezd fel Dél-Amerikát

A 19. századig rengetegen másolták Davis módszerét: Benito Bonito 1819-ben hozta ide az Acapulcóból elrabolt kincseit, őt követték a Simón Bolívartól menekülő tehetős spanyolok, akik egy rendkívül értékes színarany Madonna-szobrot hagytak itt. Az önfejű kincsvadászok persze azonnal felkapták a fejüket a könnyű meggazdagodás reményében. Közülük a legkitartóbb a német származású August Gissler volt, aki 1889 és 1908 között volt elhivatott keresője a kincseknek.

kokusz sziget 02

forrás: wikimedia.org


Ő volt azóta is a sziget egyetlen kormányzója, akinek egyik rendelete után alagútrendszert építettek a sziget alá. Ezeket a gyakori földrengések ellenére még napjainkban is be lehet járni. Sajnálatos módon, egy-két pénzérménél többet nem talált! Későbbiekben az öntörvényű kincsvadászok munkáját az első fémdetektorok könnyítették meg, amiknek köszönhetően 1932-re több mint egymillió dollár értékben kerültek elő különböző aranyleletek. Ha ma mennénk kincset keresni a szigetre, nem fogadnának minket szeretettel, ugyanis a hely 1997 óta a UNESCO világörökségének a része.


Érdekesség, hogy itt játszódik Robert Louis Stevenson regénye, a világhírű Kincses sziget, ami még napjainkban is hatalmas népszerűségnek örvend.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.