Hirdetés

Ha „nyár és Ausztria”, akkor a legtöbb embernek a salzkammerguti tóvidék jut elsőként eszébe. A régió egyik legszebb és legközkedveltebb tava, a Wolfgangsee.

 

A nyári hónapokban a Wolfgangsee a Salzkammerguti tóvidék egyik legmelegebb vizű tava, hőmérséklete eléri a 25 fokot, mely strandolásra, fürdőzésre kitűnően alkalmas. Az aktív sportok szerelmesei is megtalálják a számukra legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőségeket (vízisí, szörfözés, motorcsónakozás, búvárkodás, biciklizés, túrázás).

 

A tó területe közel 13 négyzetkilométer, ivóvíz minőségű kristálytiszta vize az Európai Unió referenciavizeként szolgál.


 Utazási Tipp  
    Utazások Wolfgangsee, szállások

A Wolfgangsee partján megannyi város, település csalogatja ide a turistákat. A legnagyobb és leglátogatottabb, a térség „fővárosának” is nevezett St. Wolfgang. A város Felső-Ausztriában, a tó északi részén, a Schafberg hegy lábánál található. A völgyből (542 m) körülbelül 40 perc alatt juthatunk fel gőzhajtású fogaskerekű kisvonattal az 1783 méter magas kilátóhoz, ahonnan mesés panoráma tárul elénk a környező hegyekre és a Wolfgangsee-re.

 

A hegy tetején található Ausztria egyik legrégebben működő 3 csillagos hotele, a Hotel Schafbergspitze, mely 1862 óta várja vendégeit.


wolfgangsee szoveg kozott01A város legfőbb látnivalója a gótikus zarándoktemplom illetve Weisses Rössl (Fehér Ló) szálloda, mely az ott játszódó, Ausztriában igen népszerű operett miatt lett méltán híres. St. Wolfgangtól 20 km-re, Salzburgtól 30 km-re található a Wolfgangsee második, turisták körében népszerű városa, St. Gilgen. Az pici városközpont a városházával és a muskátlis, rendezett házakkal, a hangulatos parti sétány teszik a várost igazi kis ékszerdobozzá. Nem kell nagyon messzire mennünk Salzburgtól ahhoz, hogy Mozart nevével találkozzunk, ugyanis

 

itt született a zeneszerző édesanyja Anna Maria Pertl 1720-ban (Ischlerstrasse 15.)

 

A pihenni, üdülni, kirándulni vágyók a tó harmadik nagyobb városkáját, Strobl-t választják, mely a fent említett két városnál kevésbé zsúfolt. A túrázók kedvence a Bürgl hegyet (745 m) megkerülő túraútvonal. A tó bármelyik partját, bármelyik városát választjuk, itt mindenki megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódást.


wolfgangsee szoveg kozott02


  • Wolfgangsee ter
  • ülete: 12,84 m2H
  • ossza: 10,3 km
  • Szélessége: 2 km Átlagos mélysége: 52 m
  • Útvonal: Budapest – St. Wolfgang kb. 530 km, M1-es és A1-es autópályán keresztül
  • Hajózás: a menetrendszeri hajózás 1873-ban indult meg, a „Kaiser Franz Josef I.” gőzhajó vízrebocsátásával. A felújított, korszerűsített császári hajón és a flottához tartózó további 6 motoros hajón ma is utazhatunk, április-november hónapokban, illetve advent és húsvét idején. Kikötőhelyek: St. Gilgen - Fürberg - Ried/Falkenstein - Schafbergbahn - St. Wolfgang - Geschwendt parkolója és Strobl.

 Utazási Tipp  
    Utazások Wolfgangsee, szállások

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.