Hirdetés

Karintia tartományi fővárosa Klagenfurt változatos történelmi és természeti adottságokkal várja az utazókat.

 

Kedves és szép emlékekre tesz szert mindenki, aki Ausztria legdélebbi tartományának, Karintiának a fővárosát választja ki úti célként ebben az évben. A Budapestről autóval kb. 5 óra alatt egyszerűen elérhető Klagenfurt bővelkedik látnivalókban és tartalmas programlehetőségekben is.


Worthersee 01A Wörthi tónál:

 

Ha az ember harmonikusan szeretné kezdeni a napját, jól teszi, ha reggel sétál egyet a ködbe burkolózó Wörthi-tó partján. Kávézás után akár mindjárt vízre szállva kirándulhat is egyet a tavon közlekedő fehér színű kirándulóhajókkal a meseszép mariawörth-i templomhoz, vagy a tó másik végén található Velden városába. Ha viszont a parton maradna, nagy élményt jelent, a tóparthoz közel található világhírű Minimundust felkeresése, ahol a földkerekség híres épületeinek 1:25 arányban kicsinyített mását építették fel. Fel lehet keresni a klagenfurti Planetáriumot és a Hüllőállatkertet is a tóparti Európa Parkban, jó időben pedig szinte kötelező klagenfurti program a strandolás a város 3 strandjának egyikén. Ausztria riviérája, a Wörthi-tó - programok, látnivalók és érdekességek

 

TIPP: Érdemes a látogatást napnyugtához időzíteni, csodálatos látványt nyújt a lenyugvó nap


 Utazási Tipp  
    Ausztriai körutazások, ausztriai szállások a legjobb áron

Klagenfurt óvárosa:

 

A legjobb, ha a híres, sárkányt ábrázoló 1593-ban készült Lindwurmbrunnennél (sárkánykútnál) kezdjük el rejtélyes múltú karintiai főváros bejárását a Neuer Platztól kiindulva. A kút és a sárkánnyal szemben álló Herkules szobor Klagenfurt alapításának legendájára emlékeztetnek. Szintén fontos látnivaló a közeli Mária-Terézia szobor, melyet 1873-ban adtak át valamint a klasszicista stílusban emelt Városháza. Az óvárosi séta sok szép 17-19. századi épület között vezet el az elegáns üzletekkel körülvett autómentes Alter Platzra, a helyiek kedvenc találkozó helyére. A városnézés során mindenhol érződik Klagenfurt egykori gazdagsága. Feltétlenül érdekes megnézni a reneszánsz stílusban épült kéttornyú Landhaust (Tartományi házat) és a csodálatos freskóiról híres Stadtpfarrkirchét (Városi plébániatemplom).


klagenfurt 011


Rendezvények, Múzeumok:

 

Egész évben változatos rendezvények és bemutatók zajlanak Klagenfurtban és a Wörthi-tó körül. Az Ironman, a triatlon és a maratoni futó versenyeken túl irodalmi találkozók, színházi előadások, testfestő világbajnokság, és zenei rendezvények várják a látogatókat. Ausztria egyik legszebb adventi vásárát is Klagenfurtban tartják.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.