Hirdetés

Bulgária legősibb városa Plovdiv rendezi meg az idei év legnagyobb európai kulturális rendezvénysorozatát

 

Ebben az évben a gyönyörű Plovdiv büszkélkedhet azzal a lehetőséggel, hogy négyévnyi előkészítés után 2019-ben megrendezheti az Európa Kulturális fővárosa rendezvényeinek sorozatát. A Plovdiv-2019 projekt és az egész dél-közép bulgáriai régió számára is jó lehetőséget biztosított a város és a környék infrastruktúrájának fejlesztésére, valamint a bolgár kultúra egészének bemutatására is. A Plovdiv-2019 során összesen 300 projekten 500 eseményt fognak lebonyolítani. A rendezvény mottója „Együtt” és a legfontosabb célkitűzése, hogy aktívan bevonja a közönséget a művészeti élményekbe. A projektek kezdeményezései között szerepel a népművészet, lesznek énekversenyek és táncverseny is.


plovdi 01A könnyű műfajok mellett a vlogger műhelyek és a graffiti művészet is szerepet kapnak. A kulturális eseményekre a hazai művészek mellé sok külföldi résztvevőt is meghívtak abban a szellemben, hogy hozzájárulnak a látogatók közösségi és személyes fejlődéséhez. Az innovatív témák és belső terek arra ösztönzik a résztvevőket, hogy kapcsolódjanak be a programokba.

 

A programokhoz remek hátteret biztosítanak Plovdiv szebbnél szebb történelmi helyszínei. Tovább emeli a rendezvény jelentőségét az a tény is, hogy a plovdivi lakosság is óriási lelkesedéssel fogadta a rendezvényt. Nagyon sokan jelentkeztek önkéntesnek, hogy elősegítsék a vendégek részvételét és városukat a sikeres lebonyolításban azzal, hogy segítőként részt vesznek az események sikeres lebonyolításában. A főhelyszínként szolgáló Plovdiv mellett Szófia, Várna és Veliko Tarnovo is részt vállaltak a nagyszabású események lebonyolításában.


 Utazási Tipp  
    Bulgária, last minute,
akciók, szállásfoglalás

Plovdiv látnivalói:

 

Bulgária második legnagyobb városa Plovdiv, melynek területe az újkőkor óta lakott hely. A történelem során számos kultúra hagyta hátra építészeti emlékeit Plovdivban. A római korszak színháza és stadionja mellett érdemes lesz felkeresni a város múzeumait, színházait és egyházi épületeit.

 

Plovdivban az ortodox templomok mellett két török dzsámi és egy zsinagóga is található.

 

Az óváros épületei a bolgár újjászületés építészeti stílusában épültek fel kiugró erkélyekkel.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.