Hirdetés

Cikkünkből megtudható, hogy miért is változott minden hupikék színűvé az andalúziai Juzcar településén, és az is hogy lehet-e ott valódi törpékkel találkozni.

 

Alig hisz az ember a szemének amikor megérkezik a teljesen hupikékre festett kis andalúz faluba és látja hogyan válik valóra rengeteg kisgyerek álma. Hupikékek a házak, a gyógyszertár, a templomok és minden más is. A helyiek még a háziállatokra is hupikék nyakörvet tesznek fel. Ha valaki is többet szeretne megtudni erről a nem hétköznapi történetről, olvassa el az alábbi történetet:


Juzcar 03forrás: flickr.com


Utazásunk a mindig gyönyörű Andalúziába vezet, pontosabban Juzcar kisvárosába, ahová elsőre nem is látszik olyan egyszerűnek az eljutás. A magyar utazó könnyedén úgy érezheti, hogy a világ végére kell elutaznia, ha el szeretne jutni ebbe a csodálatos kis faluba, pedig a megoldás egyszerű: A Malagában és környékén nyaralók egy egész napos kirándulás keretében tudják felkeresni ezt a 140 km-re fekvő bájos kis falut, melynek sikertörténete a Smurfs című 3D –s filmhez köthető. A film alkotói és forgalmazója keresték meg a kis 250 lelkes települést azzal a kéréssel, hogy az addig hófehérre festett falú házaikat hirdetési célból hupikék színűre festhessék.Miután a felek megállapodtak, 9000 liter festék felhasználásával hupikék oázissá változott az addig nyugodt kis falu. Kékre festették a házakat, a templomokat, a lépcsőket és a homlokzatokat is, hogy életre kelthessék a filmbeli mesefalu hangulatát. Az érdeklődök a hírverés hatására azonnal elkezdték felkeresni Juzcart, és pillanatok alatt igazi attrakcióvá változott az addig jelentéktelen település


 Utazási Tipp  
    Ultra last minute Spanyolországban

Bár eredetileg azt tervezték, hogy néhány hónap múlva visszatérnek az eredeti hófehér színekhez, a lakosoknak megtetszett a gyorsan jött népszerűség és gazdasági fellendülés, ezért úgy döntöttek, hogy továbbra is kitartanak a törpék színvilága mellett.

Juzcar 01forrás: wikipedia.org


A látogatói élmények tökéletesebbé tétele kedvéért több attrakciót hoztak létre: van például egy törp piac, mindenfelé mesefigurákba és törpnek öltözött helyiekbe ütközik az ember, de nem ritka a tematikus sminkelés vagy barkácsoló foglalkozás sem. Természetesen az igazi törpházak megtekintése az egyik fő látnivaló. A népszerűség elérésében nagyon fontos szerepe volt a közösségi médiának is, hiszen elárasztották az internetet az ott készült képek


Juzcar 02forrás: wikipedia.org 


Ezt a programot mindenesetre érdemes fontolóra venni mindazoknak akik családdal járnak Andalúziában, hisz nemigen lesz újabb alkalmuk egy ennyire kék színű kis település felkeresésére! Helyben nincs túl sok programlehetőség a felnőtteknek, de a gyermekeknek garantáltan tetszeni fog ez a program, és a hobbifotósok is bőven találnak majd maguknak eredeti témákat. Gyakorlati jó tanács: az autóval érkezők jól teszik, ha a falun kívül parkolnak, mert a szűk kis utcákon problémás a közlekedés.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.