Hirdetés

Szeretne új helyszínt megismerni adventkor? Mit szól Horvátországhoz? Megnyitotta kapuit a díjnyertes zágrábi karácsonyi vásár.

 

A tengerparti üdülőhelyek mellett a horvát főváros kissé hátrébb szorult az elmúlt évek alatt a vendégéjszakák számáról szóló híradásokban, miközben 2015-ben egymillió vendég érkezett ide. A város turizmusának kiemelkedő és legattraktívabb látnivalója az „Advent Zágrábban” eseménysorozat, ami először 2015-ben nyerte el a legjobb európai karácsonyi vásár címet megelőzve Bécset vagy Nünberget.

 

A horvátok méltán büszkék erre, hiszen ezt a címet az egymást követő három évben meg tudták ismételni!

 

A város - a jelentkezési szabályok miatt - idén nem tud újra pályázni ezen megtisztelő címért, de a szervezők garantálják, hogy most is sok különlegesség és újdonág várja az idelátogatókat.


zagrab advent01

forrás: adventzagreb.comHogy miért is olyan egyedi ez az esemény? Nézzük meg közelebbről!

 

 

1. Jégpálya

 

Kedveli a varázslatos pillanatokat, akkor látogasson el a Tomislav Király térre! Jó zenére szabadtéren korcsolyázhat, miközben különféle, gasztronómiai finomságok illata csábít el. A gyermekek mellett a felnőttek is megtalálhatják a számukra kedves kulturális látnivalót is. Esetleg ha fél vagy nem próbálta még ki a csúszás örömeit, akkor csak nyugi, kérje helyi oktatók segítségét!


 Utazási Tipp  
    Utazások Zágrábba

2. Zrinjevac park, Zágráb legszebb parkja

 

A hely, ahonnan minden elkezdődött… A 220 platánfa közt sétálni az év minden időszakában igen kellemes tevékenység, de a leginkább varázslatos pillanat, advent ideje! Több ezer égő világítja meg a parkot, a régi zenepavilon a szerelmesek és a karácsony előtti várakozás központi helye. Ha eszébe jut a családi karácsonyok hangulata, a nagyi süteményeinek és az egyéb finomságoknak az illata, akkor ez a hely ideális az Ön számára! Az itt felállított kis házikók, számos különleges vagy éppen elfelejtett gasztronómiai különlegességeket, vagy helyi kézművesek portékáit kínálják. A sült kolbász és a forralt bor mellett azoknak sem aggódniuk, akik meg szeretnék kóstolni az egyik helyi specialitást a struklit! A házikók hétköznap 12-23 óráig, hétvégén 10-23 óráig várják a látogatókat. A park koncertek színhelye is.


zagrab advent02forrás: adventzagreb.com


3. Fuliranje, a zene kedvelőinek

 

A karácsony előtti várakozás nem telhet el zene nélkül. A programsorozatot a Strossmayer téren, Zrinjevc és Tomislav király tér között rendezik meg. A mindig eredeti és jó hangulat most is garantált, kb. 80 előadót várnak ide! Vasárnaponként gyermekkórusok lépnek fel a klasszikus zene kedvelőinek örömére. A gyerekek nyitják meg a Mikulás Házat is, ahol a négylábúakat is szeretettel várják. A gurmandok is készüljenek! Kb. 40 étterem,-tengeri és kontinentális ételspecialitásokkal- várja őket!

 

 

4. Advent az Európa téren

 

A városközpontban, a belváros sétáló övezetében található tér az advent ideje alatt a fiatalok kedvelt találkozóhelyévé vált. Koncertek, rendezvények, kiállítások, európai városok bemutatói stb. teszik élénkké a teret. Ha fiatalnak érzi magát és kedveli a modern városi hangulatot, akkor Önnek itt a helye! A koncertek 20 órától kezdőnek, kivéve szerdát és a pénteket, ezen napokon 18 órától.


 Utazási Tipp  
    Utazások Zágrábba

5. Karácsonyi álom a város szívében

 

A Jellasic bán tér, a belváros gyalogos övezetének centruma mindig is fontos szerepet játszott a főváros és Horvátország életében. A tér központi fekvésének köszönhetően kedvelt találkozóhely. Az advent idején felállított házikókban nem csak karácsonyi gasztronómiai specialitásokat kóstolhatunk meg, hanem a nemzetközi konyhákból is kaphatunk egy kis ízelítőt. A karácsonyi zenék mellett számos jazz, pop, rock koncert várja az érdeklődőket.

 

A fenti helyszínek bemutatását ízelítőnek szántuk. A város további színterei számos színes és gazdag programokkal várja a vendégeket. Fedezze fel Ön is!


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.