Hirdetés

Rovinj egy nagyon kedvelt, népszerű utazási célpont Horvátországban, minden évben rengeteg német, olasz és magyar turista látogat el ide.


Akár hosszabb, akár rövidebb időtartamú látogatásról van szó, az emberek nagy része azonnal beleszeret ebbe a kis városba, sokan gondolják a helyet a legszebb Adria-parti településnek. Rovinj az Isztriai-félsziget nyugati partján fekszik közvetlen a tenger mellett. Budapesttől nagyjából 600 kilométer az út, ennek nagy része autópályán történik, így az út nagyjából megállás nélkül 6 órát vesz igénybe.

 

Mielőtt elindulnánk, ne felejtsük el, hogy a horvát autópályák szakaszonként fizetősek, úgyhogy ne felejtsünk el kunát vagy eurót előkészíteni az útra.


 Utazási Tipp  
    Utazások Rovinjba

A 13.000 fős Rovinj városa inkább emlékezteti az embert egy festői, olasz kisvárosra, mintsem Horvátország és az Isztria egyik gyöngyszemére.

 

Fénykorában Rovinj ugyanis velencei uralom alatt állt, és ebből az időből rengeteg épület fent is maradt.

 

Néhány helyen látható a velencei szárnyas oroszlán domborműve is. Az óváros egy dombon emelkedik a tenger felé. A domb tetején található a már messziről jól látható Szent Eufémia templom, ahová romantikus hangulatú, keskeny, macskaköves utcácskákon, kacskaringós sikátorokon keresztül sétálhatunk fel. A dombra felérve a gyönyörű templom mellet más látnivaló is tárul a szemünk elé, ugyanis csodálatos kilátás nyílik innen az Adriai tengerre és a Katarina-szigetre. A székesegyház ingyenesen látogatható, érdemes tennünk egy sétát a barokk stílusú épületben, amely a város védőszentjének nevét viseli.

 

Aki szeretne, belépőjegy vásárlása után felmászhat a templom tornyába is, a város legmagasabb pontjára, ahonnan káprázatos látvány tárul szemünk elé.

 

Fényképezőt, vagy okostelefont ne felejtsünk el magunkkal vinni.


rovinj magazinPozitívuma Rovinj óvárosának, hogy a kánikulában is megcsodálhatják a turisták, mivel a szűk utcáknak köszönhetően sok az árnyékos rész.

 

Híres műemléknek számít még a három városkapu. Eredetileg hét volt, de csak ez a három maradt meg az utókornak.

 

Természetesen, mint minden turistaparadicsomban, Rovinj óvárosában is szép számmal lehet találni ajándékboltokat, árusokat, éttermeket, kávézókat, illetve egy piacot, ahol gyümölcsöt, zöldséget, olíva olajt, mézet és egyéb más helyi terméket vásárolhatnak az ideérkezők. Az itteni eladók kedves szokása, hogy magyarul szólítják meg honfitársainkat.

 

Természetesen nem csak városnézés céljából érdemes Rovinjba látogatni. A város körül több strand is található. Ha lesétálunk az óvárosból, találhatunk ott egy sziklás partszakaszt, ami strandként szolgál. Akik egy kis izgalomra vágynak, és nem érik be azzal, hogy napoznak a parton, itt a sziklákról akár néhány méteres magasságból be is ugorhatnak a tengerbe. Ha kisétálunk az óvárosból, természetesen máshol is találunk kisebb, nagyobb strandokat. Ezek rendszerint kövesek, aki teheti, annak érdemes egy gumitalpú fürdőcipőt beszerezni, akár itthon, akár a helyszínen. A városnak több kikötője is van, ezek mellett elsétálva sok helyen találkozhatunk hajókirándulást hirdető táblákkal. Jegyet könnyedén tudunk venni ezekre az utakra, általában a jegyeket értékesítő emberek előbb találnak meg minket, mint mi őket.

 

A legnépszerűbb kirándulások során megnézhetjük a várost a tengerről, a naplementében, vagy ellátogathatunk a Limski fjordba

 

A Limski fjord egyik kedvelt pontja a kalózbarlang. A legtöbb hajó itt meg szokott állni egy kisebb pihenőre. A lépcsőkön felmászva, és a 10 kunás belépőjegy megvásárlása után megtekinthetjük magát a barlangot is.

 

A fjordban találhatunk még hal illetve kagylónevelő telepeket.

 

Ha igazán szerencsések vagyunk, utunk során még delfineket is láthatunk. Ha időnk engedi, ajánlott részt venni egy ilyen kiránduláson is. Aki esetleg már unná az óvárost és a strandolást, kirándulás céljából érdemes lehet ellátogatni Vrsar, Porec illetve Pula (Póla) városába.


 Utazási Tipp  
    Utazások Rovinjba

Szórakozásra vágyók is kedvükre találhatnak elfoglaltságot maguknak az estére, ugyanis itt éjszaka sem áll meg az élet. A városban a sok báron és éttermen kívül találhatunk egy szórakozóhelyet is, a város szélén lévő Monvi központot, ahol hatalmas bulikat vezényelnek le a szervezők.

 

Gasztronómiai szempontból ugyanazzal találkozhatunk itt, mint a legtöbb Adria-parti helyen. Találkozhatunk természetesen mediterrán jellegű konyhával, halakkal, kagylóval, tintahallal, de a megszokott, közép-európai konyha is jelen van szinte minden étteremben.

 

Az árak minimálisan haladják meg az Isztriai átlagárakat, tehát ilyen téren sincs nagy eltérés a többi turistaparadicsomhoz képest.

 

Szállás szempontjából nagyrészt apartman házakkal, illetve különféle szállodákkal találkozunk. De természetesen, mint a legtöbb nyaralóhelyen, itt is találhatók kempingek. Az árak eltérők, az óvárosban nyilván nagyobb összegért lehet csak megszállni. A főszezonban nehéz szállást találni, ezért érdemes minél hamarabb lefoglalni a számunkra megfelelőt.

 

Összességében bátran ki lehet jelenteni, hogy Rovinj ideális úti cél kulturális, és strandolós, pihenős nyaralás szempontjából is. Az Isztriára látogatóknak „kötelező” feladat Rovinj felfedezése.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.