Hirdetés

Ha kedveli az aktív nyaralást, a természetet és a gasztronómiát, akkor fedezze fel a Pag-szigetet!

 

A Pag- sziget Horvátország egyik legnagyobb, 285 km2-el az ötödik legnagyobb szigete. A 270 km-es tengerparti szakasza a leghosszabb. A 20 km-es pagi öböl a legnagyobb apró kavicsos partszakasz az Adrián. A sziget híres egyedi vegetációjáról, hosszú összefüggő sziklás partján számos gyógynövény terem meg. (pl.: zsálya)


 Utazási Tipp  
    Szállások Pag szigetén

Az itt tenyésztett bárányok húsának és a világhírű pagi sajtnak is ez ad különlegesen, aromás ízt. A sziget gasztronómiai különlegessége; sajt, bárány és a tenger gyümölcsei. A sekély öblök további kincseket rejtenek, ez pedig nem más, mint a gyógyiszap. E mellett Pag-sziget különleges természeti formákat, vadon termő egzotikus növényeket, csendes oázisokat és izgalmas túraútvonalakat kínál.


pag szoveg kozott1. Bárány

 

A Pag-szigetről származó bárányok húsának különlegességét az itt termő gyógynövények adják.

 

Az állatok húsa az itt legelt gyógynövények és a tenger sós párájának együttesének köszönheti valóban fantasztikus ízét.

 

2. Csipke

 

A pagi csipke világszerte ismert, az egyik legszebb és legértékesebb emlék, melyet itteni nyaralását követően akár ajándékba is hazavihet. Több minta és forma létezik, a többi csipkétől abban különbözik, hogy vékony, de kemény fonalból készítik.

 

 

3. A pagi sajt

 

Ez Horvátország egyik legjobb, sőt egyesek szerint, a világ legjobb kemény sajtja. Ezt talán mi sem bizonyítja jobban, hogy az itt élő, sajtkészítéssel foglalkozó családi vállalkozások számos világversenyen értek el szép eredményeket. 1 kg jó minőségű sajthoz 6 liter juhtejre van szükség.

 

A titok nem az előállításban rejlik, hanem az ízében. A juhok által legelt gyógynövények és a bura szél által arra ráhordott só adja különleges ízét.

 

4. Pag óvárosa

 

Az óvárosban található építészeti emlékművek maradványai arról tanúskodnak, hogy valószínű, hogy már a hellén korban lakott volt. A só és annak feldolgozására épült tárolók miatt a történelem során többször volt háborúk célpontja. Pontosan e miatt a két a legnagyobb egyházi és gazdasági központ,

 

Zadar és Rab folytatott egymással háborút a 11 és 15. század között.

 

 

5. Mária mennybemenetele templom és a Duke palota

 

Az 1443-ban épült templom a történelem folyamán katedrálissá nőtte ki magát. A templom érdekessége hogy a homlokzaton található ablak csipke mintázatú. A palota a 15. században épült, királyok és nemesek székhelye volt. További érdekessége hogy a velencei és a dalmát építészeti jegyek egyszerre jelennek meg rajta.TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.