Hirdetés

Gyakran, amikor egy utazásról álmodozunk és a számítógépünk képernyőjén égbe nyúló üvegsétányok tűnnek fel, akkor óriási lelkesedéssel és ámulattal nézzük ezeket. Egy ilyen élményért azonban már nem kell messzire utaznunk, akár kedvenc nyári horvátországi nyaralásunk alatt is felfedezhetjük!

 

Az 1762 méter magas Biokovo-hegységen húzódó Nemzeti Park, ahová az új attrakciót építik, a Makarska strand felett található. Az úgynevezett Skywalk projekt keretén belül gyalogos, és kerékpáros utak, kilátók panoráma távcsövekkel, pihenőhelyek, látógatóközpontok, játszóterek stb. épülnek.A Biokovo déli lejtőinek sziklaszéleitől 12 méterre fekvő Skywalk egy patkó alakú sétány , amelynek védőkorlátja és a padlózata is teljesen üvegből készül, A sétányt úgy alakítják ki, hogy az egy többrétegű biztonsági üveg acélszerkezetre támaszkodik, amelyet a szikla széle fölött hagynak, így a tengerre nyíló kilátás mellett a biokovoi sziklák madártávlatból történő megfigyelésre is lesz lehetőség. A túrázók a talpuk alatt láthatják a tátongó mélységet!

 

A Biokovo Nemzeti Park felújított és új látványosságai a Makarska Riviérán is láthatóak lesznek. Konkrétan nyolc kültéri és nyolc beltéri képernyőt telepítenek a riviérára és a makarskai szállodákba. A multimédiás eszközök az oktatást is segítik Ezen felül interaktív könyveket, útmutatókat, brosúrákat nyomtatnak.


biokovo 01

forrás: youtube.comGyerekekkel is érdemes lesz ide látogatni, az aktív pihenés kedvelői kerékpározhatnak, akik pedig inkább a pihenést választják,azok is remek pár órát tölthetnek el itt. A projekt részeként, a környék könnyebb megközelítése érdekében új utakat építenek, a környezettudatosság jegyében szelektív hulladékgyűjtőket helyeznek ki, valamint elektromos buszjáratokat indítanak. Az egyedülálló látványosság a tervek szerint 2021-re készül el.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.