Hirdetés

Területi összehasonlítás alapján Horvátországban több vízesés található, mint a Világ bármely más országában. Megmutatjuk az 5 legszebb horvát vízesést !

 Igaz, hogy Horvátországot a világ legszebb tengerpartjaival áldotta meg a Teremtő, mégis sokkal többet tud nyújtani látogatóinak, mint a tipikus tengerparti nyaralóhelyek. Az ország bővelkedik lélegzetelállítóan szép hegyekben, gyönyörű  városokban, erdőkben és csodálatos vízesésekben is.  Írásunkban összegyűjtöttük Horvátország 5 legszebb vízesését. Hamarosan itt az ideje, hogy mindenki felfedezhesse magának!


1) A Plitvicei-tavak Nemzeti Park
Aligha van olyan utazó, aki még ne hallott volna a Plitvicei vízesésekről, hiszen a festői tájat számtalanszor megörökítették már filmeken és fotókon is. A Plitvicei tavak Horvátország leglátogatottabb Nemzeti Parkja, régóta az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. A természeti csoda 16 káprázatosan szép teraszos tavat, több mint 90 különböző méretű vízesést tár fel a látogatói előtt, melyeket kiépített fából épült ösvényeken lehet végig látogatni. A Plitvicei tórendszer nagyon tiszta vizű, színe a csillogó napsütésben néha kékről zöldre vált. Mindenkit meghökkent a víz csodálatos tisztasága és a tavakban úszkáló halak sokasága. A Plitvicei Nemzeti Park varázsa minden évszakban élvezhető. A jegyeket célszerű online megvásárolni, áruk az évszakától függően változik.  


plitvice 01

2) Krka Nemzeti Park
A dalmát tengerparthoz közeli Krka Nemzeti Park Horvátország második leglátogatottabb nemzeti parkja. Az egyik legértékesebb horvát természeti csodában a vízesések smaragdzöld kis medencékbe ömlenek. Valóságos paradicsom minden természetbarát számára.  Azok részére is erősen ajánlott hely, akik békét és ihletet keresnek. A hét vízesés közül a a folyó végén található Skradinski Buk a legcsodálatosabb. A vízesések végén egy rendkívül tiszta vizű természetes úszómedence található. Aki a Parkban egy nagyobb sétára is vállalkozik, bepillantást nyerhet a múltba, felkeresheti a régi vízimalmokat. A belépők ára évszaktól függően változik, érdemes előre online tájékozódni.

krka


3) Mrežnica vízesés
A Mrežnica folyó folyó az Horvátország egyik legkülönlegesebb természetes vízi útja kanyonjaival, számos vízesésével, forrásával és vízimalmával. A horvátok a Mrežnica folyó felső kanyonját országuk egyik legszebb részének tartják. Útján több mint 90 vízesésen halad át a Mrežnica folyó. A kisebb-nagyobb vízesések nem olyan magasak, mint a Plitvicei-tavak vagy a Krka-vízesések, mégis egyedülálló szépségűek. A formájuk sokfélesége érdekessé teszi a látogatást. A vízesések között vannak olyan melegebb vizű természetes medencék, amelyek ideálisak a fürdőzéshez. Nagyon népszerű fürdőző hely a Szerelem Szigete. Ezen kívül a rafting és a kanyoning is népszerű kalandtevékenység.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.