Hirdetés

Athén nem csak történelmében bővelkedik, hanem látnivalókban is. Mit lehet tenni ilyenkor, miket érdemes megnézni? Tartson velünk, és segítségére leszünk!

 

  • Városnézésünket kezdjük a múzeumok megismerésével, amik közül a Nemzeti Régészeti Múzeum az egyik legérdekesebb. A hely tökéletes alapot ad azoknak, akiknek elég kevés elképzelése van a görög kultúráról, vagy a nemzet történelméről, viszont azoknak is sok újdonságot kínálhat, akik nem feltétlenül kezdők a témában. Másik látnivaló a múzeumok közül a Bizánci és Keresztény Múzeum, ahol a vallási alapkérdésekbe nyerhetünk egy kicsit mélyebb betekintést. Az ajánlott időintervallum, amit ezekben a múzeumokban lehet tölteni rohanó napirend mellett, az maximum egy óra, ami pont elég a legfontosabb kiállítások megnézéséhez.

 Utazási Tipp  
    Utazások, szállások Athén


  • A múzeumok után délben meg lehet ismerkedni a város jelképével, az Akropolisszal, magyarul a fellegvárral. A sorban állás kisebb problémát okozhat, bár ha szezonon kívül látogatjuk meg a várost, akkor ezzel nem kell számolni. A bejárható út elég kicsi, és az elvárásokhoz képest jóval kisebb a fellegvár, viszont ennek ellenére is egy órát érdemes rááldozni a romos területre. Lefelé menet, a hegy lábánál ismét egy múzeum vár minket, ami az Akropolisz Múzeum névre hallgat, és a fent megszerzett töredék információkat igyekszik kiegészíteni, bár persze az is választható opció, hogy hamarabb térünk be a múzeumba, mint az Akropoliszba.
  • Érdemes időt szánnin a Plaka városnegyededre, és annak hangulatos utcáira is , mert a hegyről leérve mindössze egy lépérnyire van. A főleg sétálóutcából és éttermekből álló negyedben szuvenír boltból is több van az átlagosnál, ahol meg lehet venni a "kötelező" szuvenírt.


  • A Plaka negyedből a Monastriki tér következik a látnivalók közül, ahol egy-két történelmi rom mellett egy tekintélyes méretű bolhapiac is helyet kapott. Az egyik mellékutcában különböző világmárkák árui termékeit lehet megvásárolni, a hazai árakhoz képest jóval kedvezőbb áron, így egyeseknek ez lehet az utazás fénypontja. Athénban 17 óra körül sötétedik, és utána egy egészen kellemes arcát veszi fel a város, amit érdemes megismerni.
  • A lista ötödik, és egyben utolsó pontja a Syntagma tér, ami egyébként azért fontos, mert innen indul a reptéri buszjárat (és persze nem mellékesen a téren található a görög parlament, érdemes megnézni). A parlament előtt díszruhába öltözött katonák állnak, akiknek bizonyos időközönként őrségváltása van, amiről nem érdemes lemaradni.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.