Hirdetés

/>A kerékpározás szerelmeseinek, a hobbisportolóknak, a kezdő bringázóknak egyaránt csodálatos élményt nyújthat Horvátországban két keréken kirándulni.

 • Az idei évben különösen aktuális lehet az aktív nyaralás e formáját választani. A kerékpározás szerelmeseinek, a hobbisportolóknak, a kezdő bringázóknak egyaránt csodálatos élményt nyújthat Horvátországban két keréken kirándulni. A saját tempónkban haladva bármikor megállhatunk egy eldugott öbölben strandolni, elkerülve így a tömeget. Több mint ötszáz kilométeres útvonal egész biztosan nem a megszokott nézőpontból mutatja majd be az országot.
  Dorothy Castillo fotója a Pexels oldaláról2Dorothy Castillo fotója a Pexels oldaláról

  Kerékpáron jobban és alaposabban megismerhetjük a településeket, azok történelmi és természeti értékeit, és egyszerűbb megállni a kávézóknál és éttermeknél ahol felfrissülhetünk a biciklitúra során. Megkóstolhatjuk a helyi étel és ital specialitásokat. Mindezt parkolási díj és megállási problémák nélkül. Horvátország felkészült a biciklis túristák érkezésére. Kiválóan szervezett kerékpárút-és hajóhálózat szolgálja a bringásokat. Horvátország integrálódott az EuroVelo kerékpárút hálózatba is, ami összeköti az egész európai kontinenst. Az EuroVelo hálózatba 15 főbb kerékpárút tartozik, melyek 42 európai országon haladnak át, összhosszuk  a tervek szerint több mint 70 000 km lesz 2020 végére.
   Utazási Tipp  
      Változatos szállások Horvátoszágban olcsótól a luxusig

    

    Változatos útvonalon haladhatunk az Isztriától egészen Dalmáciáig. Pula és Rijeka között nagyrészt a tengerparton, míg Rijekától Zadarig a kezdetben hegyi út, egy idő után visszatér a tengerpartra. Kerékpározás közben felfedezhetjük a Paklenica Nemzeti Park szépségeit, ahol visszaköszönnek a Winnetou filmek felejthetetlen képei. Követhetjük az olyan bor- és gasztroutakat a hegyeken keresztül, mint amilyen az isztriai borút, vagy a híres Gastro Cycling Tour.  
  BG1


  Utunk során bármikor felszállhatunk egy katamaránra vagy kompra. Egészen különös élmény abban csodálatos tengeri környezetben kipihenni a mögöttünk álló út fáradalmait. A tengeren hajóval történő személy- vagy teherszállítást öt hajózási körzetben (rijekai, zadari, šibeniki, spliti és dubrovniki) a Rijekában székhellyel rendelkező Jadrolinija végzi. A komphajók közlekedéséről hajózási körzetenként a szállítási útvonallal, a szezonban és szezonon kívül történő kerékpárszállításra vonatkozó kunában kifejezett árral kapcsolatban a következő weboldalon talál tájékoztatást www.jadrolinija.hr
  -  BA Rab – Lun (Tovarnele) útvonalakon lehetséges a kerékpárszállítás. A kerékpáros csoportok szállítása 7-10 főig és kerékpárig lehetséges soron kívül, melyre külön kedvezmény adható. Az árak a következő weboldalon érhetők el: www.rapska-plovidba.hr.


   BG22
   -  A Splitből Dubrovnikbe tartó katamaránokon (szezonális kiránduló gyorshajó vonal) lehetséges a kerékpárok szállítása, a kapacitás öt kerékpár, a rendelkezésre állást pedig ellenőrizni kell a beszállás előtt. A kerékpárszállítás ára ugyanaz, mint a személyszállításé. Erről és a többi gyorshajó vonalakról a következő weboldalon érhető el több információ: www.krilo.hr
   -  A HŽ Putnički prijevoz (Horvát Vasutak - Személyszállítás ) lehetőséget kínál a kerékpárok vonaton történő szállítására Horvátország szerte, Zágráb külvárosi- és elővárosi vasútvonalain.


 Utazási Tipp  
    Változatos szállások Horvátoszágban olcsótól a luxusig


BRINGAKRESZ:   Végezetül ne feledjük a legfontosabbakat!
A biztonságos és kellemes kerékpározás alapelvei:
• Közlekedjen az előírásokkal összhangban!
• A kerékpárnak rendelkeznie kell minden, a törvény által előírt felszereléssel, de szabadon védje magát sisak használatával is, mely védi a fejet, valamint más, az időjárási körülményeknek megfelelő felszereléssel.
• A közlekedés során figyelmeztesse a többi közlekedőt saját szándékaikról, különösen az útkereszteződésekben és körforgalmakban történő kanyarodás során.
• A kijelölt kerékpárút sávval nem rendelkező gyalogátkelőhelyeken le kell szállni a kerékpárról
• Haladjon minél közelebb az úttest jobb széléhez, illetve a kerékpárút jobboldali sávjában a haladási irányban, két vagy több kerékpárból álló csoport esetén egymás után haladjanak.
• Támaszkodjon a józanészre, gondolja át, hogy a gépkocsi- és egyéb motoros járművek vezetői látják-e Önt (első- és hátsó lámpa a kerékpáron, láthatósági mellény, illetve ruha.
• Legyen toleráns a közlekedés más résztvevői iránt.
• A városokban ne közlekedjen a gyalogos zónákban és tereken, de a gyalogátkelőhelyeken sem, olyan helyzetbe hozva a sofőröket, hogy nem látják Önt, vagy nem tudnak a megfelelő időben reagálni.
• Tilos alkoholos befolyásoltság alatt kerékpározni vagy telefonálni és/vagy a mobiltelefonon írni, elengedett kézzel kerékpározni és általában nem a kerékpározásra összpontosítva közlekedni. Ajánlott nem viselni fülhallgatót közlekedés közben.
• A kerékpározás előtt és annak során:
• - ellenőrizze a gumik állapotát, kopottságát és nyomását
• - ellenőrizze a fékek és a hajtó mechanizmus megfelelősségét
• - ellenőrizze, hogy a csomagok jól vannak-e rögzítve, azok akadályozzák-e a kerék és a pedálok forgatását
• - ellenőrizze az időjárást és hőmérsékletet, majd döntsön a megfelelő felszerelésről, valamint a megfelelő útvonalról
• - töltse fel a palackját/CamelBakjét/üvegét vízzel ott, ahol arra alkalma nyílik
• - álljon meg a pihenőhelyeken és kilátóknál, fényképezzen, ossza meg élményeit és érezze jól magát.  


  


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.