Hirdetés

Ha a nyaralás alatt el akarjuk kerülni a túlzsúfolt mediterrán üdülőhelyeket, jó döntés lehet felkeresni és felfedezni a festőien szép Karpathos szigetét.

 

Karpathos a legkevésbé „turistás” görög szigetek egyike, Kréta és Rodosz között található. A 301 km2 területű, 50 km hosszúságú, változatos történelmű szigetnek mindössze 6.800 lakosa van és lényeges a különbség van az északi és déli részei között.

 

Karpathos szigete csak 1947 óta tartozik Görögországhoz.

 

Ezt megelőzően sokáig török és velencei, korábban római és bizánci uralom alatt állt. A sziget vadregényes tájain kisebb-nagyobb településeket, rengeteg természeti szépséget, és rejtett öblöket találunk.


 Utazási Tipp  
    Akciós utak,last minute Karpathos


A partszakaszainak hosszúsága eléri a 160 kilométert.

 

A történelmi látnivalók zöme Karpathos déli részén található.

 

Lakosai messze földön híresek a vendég- és hagyomány szeretetükről, népművészetükről és az életörömükről. A nyugalmat keresőknek éppúgy érdemes felkeresni Karpathos szigetét, mint azoknak az aktív utazóknak, akik szeretnek kirándulni és felfedezni eldugott helyeket.


Karpathos szoveg kozott Karpathos repülőjáratok, szálláslehetőségek:


Budapestről a nyári szezonban indított heti charterjáratokkal lehet eljutni a sziget déli részén épült fővárosába Pigadiába, mely Karpathos sziget repülőterétől kb. 14 km-re található. Pigadia a helyi kikötő öble köré épült félkör alakban. Színes házaival, üzleteivel, tavernáival és kényelmes szállásaival tipikusan görög üdülő település.

 

Pigadia méltán lehet büszke 2 km hosszú homokos Xeonas strandjára.

 

A fővárosban minden nyáron sok koncertet, fesztivált és zenei rendezvényt szerveznek.Nyáron magyar nyelvű idegenvezető is várja a vendégeket Karpathoson, aki segít a szállás és a helyi programok lefoglalásakor. Szálláshely tekintetében a legtöbb magyar vendég apartmanban száll meg, de egyre keresettebbek a 3-4 csillagos szállodák is. Ha a szigetet önállóan szeretnénk felfedezni, érdemes lesz helyben bérautót vagy robogót bérelni.

 

 

Programlehetőségek Karpathos szigetén:


1. Három öböl hajótúra „Blue day”:


Egész napos hajókirándulás 3 meseszép tengeri öbölhöz piknikezéssel, strandolással, búvárkodási, snorkelezési lehetőséggel, nyíltvízi fürdőzéssel.

 

 

2. Hajókirándulás Saria szigetére:


A Pigadiából induló 2,5 órás hajóút egy mára lakatlanná vált szigetre vezet ahol egy kavicsos öböl kristálytiszta vizében lehet úszkálni, tengeri barlangjaiban búvárkodni , túrázni lehet a sziget legmagasabb pontjára és felkeresni a Szt. Zacheria kápolnát és kalózlak romokat. A kirándulás részvevői szintén piknik programon vesznek részt.


 Utazási Tipp  
    Akciós utak,last minute Karpathos

3. Szigettúra:


Buszos kirándulás a sziget legszebb strandjaihoz és legfontosabb településeire.

 

 

4. Olymposzi kirándulás:


A kirándulás részvevőinek bemutatják Olympos legfontosabb látnivalóit és kézműves műhelyeit. A strandolás itt is része a programnak.

 

 

5. Görög est:


Az igazi karpathos-i görög életérzéssel találkoznak a magyar utazók tradicionális görög ízek, zenék, táncok, buzuki éneklés és tánctanulás kíséretében.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.