Hirdetés

Horvátország második legnagyobb szigete gyönyörű strandokkal, sok-sok élménnyel és látnivalóval várja a magyar nyaralókat


Budapesttől alig több, mint 500 kilométeres távolságban található a szárazföldről hídon is elérhető 405 km2-es napsütötte Krk sziget, a második legnagyobb adriai szigetnek számít. Hosszúsága 38 kilométer, szélessége 13 kilométer, partjainak összes hossza eléri a 200 kilométert. Krk sziget 68 településén több, mint 20 ezren élnek. A magyarok körében jó ideje igen népszerű, mert fantasztikus nyaralási lehetőségekkel vár minden a nyaralóra. Klímája igen kellemes, mert évente 2500 órát süt a nap és az Adriai-tenger vize nyáron 26 fokig is melegszik.


krk sziget 01Krk sziget legfontosabb látnivalói:

Egykor már a rómaiak is felismerték a sziget jelentőségét és Krk városát az Észak-Adria legerősebb településévé fejlesztették. A későbbiekben avarok, illírek, bizánciak, horvátok és velenceiek is csatároztak a terület megszerzéséért. Változatos történelme és csodás természeti adottságai miatt a nyári szezonban nagyon sokan keresik fel. Írásunkban bemutatjuk, miért érdemes Krk szigetét felkeresni nyáron.
 Utazási Tipp  
    Válogatott szállások olcsótól
a luxusig Krk szigetén

1. Krk város

A rómaiak által alapított erődített város több, mint 2000 éves történelme több magyar vonatkozással is bír, mert a Frangepánok sokáig innét irányították birtokaikat. Erődje ma is hűen megőrizte középkori jellegét. Az erőd megtekintése és az óvárosi séta mellett érdemes felfrissülni a híres Drazica strandon.


2. Krk híd

A csaknem másfél kilométer hosszú látványos Krk híd Kraljevicáról indul a szigetre. Eredetileg Titoról nevezték el és építése 1976-tól 1980-ig tartott, Legmagasabb pontján 390 méterrel emelkedik az Adriai-tenger fölé, félúton pillérekkel támaszkodik az egykori temető szigetre Sveti Markóra.
krk sziget 02
3. Baška


A Krk-sziget délkeleti végén egy széles festői öbölben található üdülő települést alig ezren lakják, de már több, mint 100 éve minden nyáron igazi üdülőparadicsommá alakul át. Közel 30 kavicsos strandja közül az 1800 méter hosszú Vela plaža a leghíresebb, lassan mélyülő vize miatt igen népszerű a gyermekesek körében. Kiváló vízminősége miatt sokszor elnyerte a kék zászló minősítést.


4. Omišalj


A magyar utazók körében legkedveltebb kb. 80 méteres magaslaton épült fel egy nagyon szép öböl mellett. Középkori látnivalói mellett szép strandjai és szálláshelyei miatt érdemes felkeresni. Kikötőjében éttermek és üzletek találhatók. Többféle hajókirándulás közül lehet választani. Legjobb strandja a Pesja, amit nagyon szeretnek a családosok lassan mélyülő vize és árnyat adó fái miatt.


krk sziget 03

forrás: wikimedia.org


5. Malinska

Krk sziget északnyugati részén a védett Dubašljanski-öböl partján található szép környezetű üdülőhely, mely számos nyári eseménynek és vízi rendezvénynek is otthont ad. Érdekessége,, hogy a gyerekek kedvéért a strand egy részét feltöltötték homokkal.
 Utazási Tipp  
    Válogatott szállások olcsótól a luxusig Krk szigetén

6. Vrbnik

Egy olaszos hangulatú és festői város, melyet egy dombos területen építettek fel. Vrbnik híres a borairól és a helyi gasztronómiáról is. Zhlatina nevű strandja lassan mélyülő kavicsos medrű és egy kis öbölben található.TIPP: A helyi borok nagyon ízletesek. Ajándékként érdemes itt beszerezni az otthoniaknak szánt ajándékot.7. Glavotok kolostor

Elsősorban fotósoknak ajánljuk a Krk nyugati szélén kacskaringós hegyi utakon elérhető kis kolostor felkeresését. Helyben a kolostoron kívül egy kis strand is található.


krk sziget 04
8. Solina homokos tengerpartja

Krk sziget homokos partszakasza a keleti oldalon lévő Solinánál található. Csodálatos természeti környezetben egy lassan mélyülő lagúnás öbölben lehet fürödni, ha valaki a homokos partokat szereti.


9. Biserujka cseppkőbarlang

Krk keleti oldalán egy Rudine nevű kis településen található meg a Biserujka cseppkőbarlang, melyet régen az adriai kalózok használtak. Látogatásához fél órára van szükség, érdemes egybekötni egy solinei strandprogrammal a meglátogatását.

krk sziget 05


10. Vošćica világítótorony


A 150 éve épült erődszerű, nagyon fotogén világítótornyot a híd közelében lehet megtalálni, ma különleges hangulatú szálláshelyet üzemeltetnek az épületben.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.