Hirdetés

Az új normalitás teljesen átírta a szabadidős terveinket, és jelentősen lecsökkentette a légi közlekedés és a szállodai tartózkodások árait is. Ez tehát a tökéletes alkalom, hogy felfedezzük az elmúlt időszak legfontosabb turisztikai célpontjait. Persze arra is, hogy élvezzük a felejthetetlen nyaralást a munkatársakkal  a családdal vagy a barátokkal. 

 

 

    Az új normalitás teljesen átírta a szabadidős terveinket, és jelentősen lecsökkentette a légi közlekedés és a szállodai tartózkodások árait is. Eljött hát a tökéletes alkalom, hogy felfedezzük Magyarország  fontosabb turisztikai célpontjait. Persze arra is, hogy élvezzük a felejthetetlen élményeket a munkatársakkal  a családdal vagy a barátokkal. Kíváncsi vagy? Akkor ne hagyd ki mai írásunkat, hiszen  magyarországi nagyobb városokról fogunk írni.

 

Szombathely

 

Szombathelyen kezdünk, amelyet a római korban alapítottak és az ország egyik legrégebbi városa. Képzelhetik, hogy tele van olyan építészeti műemlékekkel, mint a romos állapotú barokk stílusú Szegedy kastély , a Püspöki Palota és számos műemlék épület Szombathely történelmi központjában. Szombathely  kétségtelenül egy ideális utazási célpont a kultúra szerelmeseinek.


Szombathely

 


 Érdemes megnézni a 19. században létesített arborétum botanikus kertjét, amely számos különleges hűvösebb és mérsékelt éghajlati eredetű  növényfajnak ad otthont. Szintén említésre méltó a szabadtéri Régészeti Múzeum  népszerű nevén a Romkert. Ott megtekinthetők egy római palota maradványai fürdőkkel és templomokkal, amely olyan császárok rezidenciája volt, mint  például Valentinianus vagy Nagy Konstantin.

 

Debrecen

 

 Folytathatjuk Debrecennel, amely Magyarország második legnagyobb városa, és mindössze két órányi autóútra van Budapesttől. Egy egész napot is érdemes rászánni, hogy kiélvezzük  mindazt, amit érdemes megnézni Debrecenben. Például nem hagyhatjuk ki a a Nagytemplomot, amely  a barokk és a neoklasszicista stílus jegyeit is mutatja, ott azt is javasoljuk, hogy aki képes felmászni a 200 lépcsőfokon, menjen fel a  hihetetlenül szép panorámáért !

 

  A Kossuth Debrecen tüdeje, teljesen autómentes,  számos szökőkút díszíti. tt található a mitikus Hotel Aranybika, Kossuth Lajos szobra vagy a debreceni Városháza, valamint számos szabadidős tevékenység. Ha van elég idő, érdemes megnézni  a Déri Múzeumot vagy a Csokonai Színházat, amelyet a 19. században építettek. A kikapcsolódás kedvéért  pedig érdemes kiruccanni villamossal a debreceni Nagyerőbe, ahol egy hatalmas mesterséges tó, kertek, sétautak és egy szabadtéri színház is található.

 

Szeged

 

Most Szegeden a sor, kellemes klímája miatt nevezhetnénk  a Nap Városának is. A Tisza partján található  város tele van gyönyörű parkokkal, hihetetlen látnivalókkal. Szeged az egyetemi hangulatáról is híres, így azoknak sem lesz  hiánya a  diszkóból és sörözőkből, akik meg szeretnék tapasztalni az éjszakai életet.

 

Minden évben megrendezik a Széchenyi téri Borfesztivált.  Egy nagyszabású, 10 napos rendezvényt, ahol meg lehet kóstolni a híres borvidékek széles választékát, valamint koncerteket, utcai előadásokat és egyéb kísérő programokat is tartanak.


Szeged

 


   Aki szeret fürödni, látogasson el a Napfényfürdő Aquapolis vízi és élményparkba, ami az ország egyik legjobb élményfürdője vagy a  Szegedi Állatkertbe ami a sérült állatok otthonaként is működik. Nem tudja, hol kezdje? Ne aggódjon! Ha külföldről Magyarországra szeretne utazni, és bármilyen kérdése van, mi biztosítjuk Önnek ezeket az ügyfélszolgálati telefonszámokat, amelyek segítenek Önnek bármilyen szolgáltatásnál, amire csak szüksége lehet.

 

 

Budapest

 

  És végül néhány szó Budapestről, ami Magyarország fővárosa és a külföldi látogatók kedvenc úti célja. Megérdemeli  a nemzetközi hírnevét? Hát persze! A Duna gyöngye számos olyan gyönyörű kincset tartogat a turisták számára, mint például a lenyűgöző neogótikus stílusú Parlament, amit márvánnyal és arannyal díszítettek belülről. A 13. században épült és a második világháború után teljesen újjáépített királyi palota vagy budai vár....  


Budapest

 


  Magyarországról nem lehet úgy beszélni, hogy a fürdőkről ne ejtenénk szót. Budapesten pedig több mint száz termálvizű kút van, amelyek 28-tól 80 fokig biztosítják a meleg vizet. Az egyik legfelkapottabb a Széchenyi Fürdő, amely Európa egyik legnagyobb szabadtéri termál fürdője. Szintúgy népszerű a patinás  Gellért Gyógyfürdő, amelyet meseszép szobrok és mozaikok díszítenek, vagy a Rudas Spa, török fürdő, melyet oszmán stílusban építettek.

 

  Egy másik lényeges látványosság a Városliget, amelyet az Andrássy úton való séta után, vagy a 100 éves födalattival érhetünk el. Legfőbb látnivaló a Hősök tere, ahol eredetileg parkosított környezetben, két félkörívben állnak a magyar történelem fontos szereplőinek szobrai, középen pedig egy 36 méter magas oszlopon Gabriel arkangyal az  ország védőszentje. A városligetben található még Európa egyik legrégibb és legszebb állatkertje, valamint a mesés  Vajdahunyad vár, mellette egy kis mesterséges tóval.  Itt a jó lehetőség mindenkinek, hogy mindenki felfedezze  Magyarország csodaszép városait.  Senki nem fogja megbánni, hogy időt szán rá !


 

 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.