Hirdetés

A Balaton, „A magyar tenger” sokunk fiatalságát meghatározta, formálta gyermekkorunkat, így összeszedtünk 5 családbarát strandot, amihez idén is érdemes lesz ellátogatni.

 

Azt már a cikk elején szeretném leszögezni, hogy milyen szempontok alapján állítottuk fel ezt a (szubjektív) listát: a víz lassan mélyüljön (ergo az északi part jelentős része kiesik), legyenek éttermek és játékok a környéken, illetve könnyen megközelíthető legyen. Szabad strandok a Balatonon


balaton strand csaladbarat


  • A balatonlellei Napfény Strand mindegyik szempontnak megfelel – nem hiába – és mind a mai napig töretlenül népszerű a tó látogatói körében. A partot a Balaton medréből származó homok borítja, ami komfortos megjelenést kölcsönöz neki (nem mellesleg pedig tökéletesen megfelel homokvárépítéshez).
  • A balatonboglári Platán Strand onnan kapta a nevét, hogy a barátságos partszakasz égbetörő platánfák fogják közre, és az igazi különlegességét az jelenti, hogy mind szárazföldön mind a vízben sok lehetőséget nyújt a gyermekek számára: egy nagyon jól felszerelt játszótér áll az idelátogatók rendelkezésére. A karbantartott játszótér rendelkezik egy csúszdával, ami egy kis medencébe vezet, és egy tekintélyes méretű, fából készült kalózhajóval is várja a kisebbeket.

 Utazási Tipp  
    Akciós szállásaink a Balatonnál

  • Alsóörs is egy hasonló játszóterű stranddal rendelkezik, azzal a különbséggel, hogy az itteni Strandfürdő partját homok borítja. Amennyiben itt szeretnénk tölteni a nyári szezonból pár napot, akkor mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy hatalmas zöld területtel is rendelkezik a strand, ahol különböző szabadtéri foglalkozásokat űzhetünk, a sporttól kezdve egészen a jól megérdemelt pihenésig.
  • A Községi Strand Csopakon az első olyan szereplő a listánkon, ami az északi parton fekszik (egy, a kevés olyan strand közül, ami nem kavicsos és gyorsan mélyül), éppen ezért a homokos part tökéletes hely a kikapcsolódásra, bár a nyári szezon közepén kicsit zsúfolt lehet. A terület a parkosítás mellett tökéletes karban van tartva, több sportpályával is rendelkezik, így mindenki megtalálja a leginkább hozzáillő kikapcsolódási formát.
  • Badacsony strandja sem teljesen homokos – füves részek tagolják – de ez nem is probléma, ugyanis így sokkal közelebb érezhetjük magunkat a természethez. A játszótér természetesen itt is a strand része, ráadásul a füves szakaszon magasodó fák árnyékot adnak a legnagyobb melegben is.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.