Hirdetés

Fedezzük fel az osztrák-magyar határon lévő Fertő tavat és a tókörnyék látnivalóit!

 

Fertő-tó (Neusiedler See)

 

Fertő-tó és környékén lévő festői terültet mind magyar, mind osztrák oldalon az UNESCO Világörökség része. és egyben Közép-Európa harmadik legnagyobb tava. Népszerű hely a kerékpárosok körében, sík terepe és a jól kiépített útvonalaknak köszönhetően. A Fertő tavat teljes egészében meg lehet kerülni kerékpárral, számos látnivaló és programlehetőség akad út közben. A teljes kör hossza mintegy 120 kilométer, de az osztrák részen közlekedő komppal ez a távolság felére csökkenthető.


 Utazási Tipp  
    Utazások Magyarországon

A nádasokkal szegélyezett tó 1/3 része tartozik Magyarországhoz. Sekély, körülbelül 2 méter mély vize könnyen felmelegszik, így nyár elejétől az ősz elejéig fürödhetünk benne. A nádasokban jól kialakított kenuútvonalak vezetnek, ezért rendszeresen szerveznek ide evezős túrákat. Útközben megfigyelhetjük a tó nevezetes növényeit, állatait. Itt él Magyarország egyik legnagyobb madárállománya is, melyet egy csoportos madárles keretében megtekinthetünk.

ferto 01Fertőd

 

A település Győr és Sopron között fekszik, a környék leglátogatottabb városa. Akár több napot is eltölthetünk itt, olyan sok látnivaló található. Legnevezetesebb látnivalója az Esterházy kastély, mely Magyarország legnagyobb és legcsodálatosabb barokk stílusú kastélya. Sokszor „magyar Versailles” néven emlegetik.

 

esterhazy kastely


Fertőrákosi kőfejtő

 

Az itt található lajtamészkő évmilliókkal ezelőtt keletkezett, az egykor a területet elfedő Pannon-tengernek köszönhetően. A bánya hatalmas falain jól megfigyelhetőek az évmilliókkal ezelőtt itt élt állatok maradványai. Az egykori kőfejtő területén egy tanösvény vezet végig, ahol a környék természeti értékeit fedezhetjük fel. A bánya mélyén lévő témaparkban kőzet és őslénytani kiállításon életnagyságú cápák, fosszíliák másolata, igazi kövületek, filmvetítés és ősmaradványok várják a látogatókat. A bánya egy barlangszínházzal is rendelkezik, mely helyet ad koncerteknek, előadásoknak.


 Utazási Tipp  
    Utazások Magyarországon

Balf

 

Amennyiben egy kis kikapcsolódásra vágyik, mindenképp látogassa meg a környéken lévő Balf városát. Sopron belvárosától 7 km-re található ez a településrész, a vidék egyik ismert szőlő és bortermelő területe. A borozás után megmártózhatunk a balfi gyógyfürdő vizében. A gyógyvíz reumatikus-és bőrproblémák ellen ajánlott.

 

balfi gyogyfurdo

forrás: budapest.com


Ruszt

 

A történelmi Magyarország egykori királyi városa híres kelepelő gólyáiról, borairól. Anno Mátyás királytól kapott szabad királyi városi és vásártartási jogot. Később a trianoni békeszerződésnek köszönhetően Ausztriához került. Rust hangulatos óvárosi utcáin sétálva megtekinthetjük a barokk vagy reneszánsz stílusú épületeket, vagy akár megkóstolhatjuk a helyi borokat. A főtéren járva meglátogathatjuk a csodás helyi városházát, melyben egy információs iroda is működik. A főtérhez kapcsolódik az egykori városfal mellett egy kerékpárút, ahonnan a kikötőhöz is eljuthatunk Ruszt legrégibb nevezetessége, a Halásztemplom. Egy legenda szerint Anjou Mária királynő építtette a templomot, hálából a halászoknak, akik kimentették őt a Fertő-tóból. A templom 1400-as években épült gótikus stílusban. 1527-ben a törökök felgyújtották, majd később a templomot restaurálták. Mindenképpen érdemes megtekinteni az építmény több száz évről fennmaradt freskóit. A templom áprilistól októberig látogatható, ekkor helyet ad számos kulturális eseménynek.

 

ruszt halasztemplomforrás: ferto-to.hu


Pátfalu (Podersdorf am See)

 

Az osztrák területen található Pátfalu a Fertő-tó osztrák részének egyik legforgalmasabb üdülőhelye. Csaknem másfél kilométer hosszú stranddal rendelkezik, melyet nem választ el nádas a tótól. Szeles időben itt gyűlnek össze a tó környéki szörf és kite sportok szerelmesei, igazán látványos, ahogy színes vitorláikkal százával száguldoznak a vízen. A mezőváros egyik nevezetessége a strandon található, régi, 12 méter magas, tengerparti hangulatot árasztó világítótorony. A kikötő a Fertő tavon közlekedő hajók egyik fő központja. A település külső részén egy 360 éves zsindelytetős, műemlékvédelem alatt álló szélmalom található.

 

Podersdorf am See

forrás: wikimedia.org


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.