Hirdetés

 

Nemcsak a föld felett, hanem a föld alatt is találkozhatunk leírhatatlan szépségű kincsekkel


.Nemcsak a föld felett, hanem a föld alatt is találkozhatunk leírhatatlan szépségű kincsekkel. Ha körülnézünk hazánkban, és a szomszédos országokban, fantasztikus a földalatti világot lehet felfedezni!  Számos helyen szebbnél-szebb földalatti barlangokat találunk. Hazánk legszebb cseppkőbarlangjai az Aggteleki Karsztvidéken találhatók Olyan meseszerű az egész, mintha csak szorgos koboldok faragták, és festették volna a meseszép cseppköveket. Persze koboldokat sehol sem találni, „csak” a természet tette a dolgát és létrehozta a világ legcsodásabb cseppkőképződményeit. Főképpen a Baradla-barlang  cseppköveinek volt köszönhető, hogy 1995 végén  az UNESCO az Aggteleki Karsztvidék barlangvilágot a  világörökség részévé nyilvánította.


A mindenféle színben pompázó cseppkövek évmilliók alatt születtek, a barlangba beszivárgó magas oldott mésztartalmú víz alkotja meg  őket. Egy ilyen apró, kis csoda  átlagosan 0,2 mm-t nő átlagosan egy esztendő alatt. A képződmények alulról, és felülről is fejlődnek,  ha mind két képződmény összeér, létrejön a kőoszlop. Az  álló cseppköveket  sztalagmitoknak, míg a mennyezetről lelógó   csüngő cseppköveket sztalaktitoknak nevezik.


aggteleki csepkobarlang

A barlangok falain lefolyó víz is csodás színű bevonatot képez. Magyarország legimpozánsabb barlangjában a 25 kilométer hosszúságú aggteleki Baradla barlangban mindez megtalálható.  A magyarországi szakasz után Szlovákiában folytatódik a föld alatti járat és.a dominai cseppköbarlangbanér véget. Széles, néhol szűkebb folyosókon járva nézhetjük meg a különböző kőtermeket. A természet által megalkotott mészkő építményeknek neveket is adtak. Minden csak fantázia kérdése volt, azaz hogy az alakzatokban meglássuk a csodát.
 Utazási Tipp  
    Balatoni nyaralások garantáltan jó áron

A barlang látogatása során meglátogathatjuk hazánk legmagasabb cseppkövét, a 19 méter magas Csillagvizsgálót a  Ganümédesz kútját és ez így megy tovább. A kiváló akusztikájú „Hangversenyterem”-ben nyaranta koncerteket, fény és hangjátékot, és esküvőket rendeznek. A terem kb. 900 néző  befogadására alkalmas.    


  

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.