Hirdetés

Fehér homok, türkiz tenger, gránittömbök, kókuszok és ferde pálmafák, óriásteknősök, gazdag élővilág, egzotikus ételek és italok.

 

Seychelles, sokak szerint maga az édenkert. Az Indiai-óceánon elterülő trópusi szigetvilágot gránit- és korallszigetek, zátonyok alkotják, összesen több, mint száz. Hófehér homokos tengerpartjai, hatalmas gránit sziklái, és ferde pálmafái a képeslapok és utazási irodák katalógusainak visszatérő témái, amióta csak megindult a turizmus a szigetállam felé.

 

De mit is érdemes leginkább megnézni, ha egyszer eljutunk ide? Milyen kihagyhatatlan látnivalók és programok várják az utazókat ebben a Földi paradicsomban? Lehet egyáltalán választani a temérdek természeti kincs közül? Cikkünkben megkíséreltük összeszedni a Seychelle-szigetek kötelező látnivalóit. Ha ezeket nem pipáljuk ki, nem is láttuk igazán Seychelles-t.

 

Második rész

 

Következzen a TOP10 attrakció – nem fontossági sorrendben! A rangsorolás egyszerűen képtelenség lenne, mind egyformán csodálatos:

 

 

1. Anse Source D’Argent


Az Anse Source D’Argent La Digue szigetének egyik fénypontja, és a világ egyik legtöbbet fotózott tengerpartja, nem véletlenül. A hófehér homokból gigantikus gránitsziklák nyúlnak ki a magasba, szinte hihetetlen, hogy a természet formálta őket. Úszásra ugyan sekélysége miatt nem kifejezetten alkalmas, a kristálytiszta vízben akár órákig is áztathatjuk magunkat.


Seychelles 01

 

Tipp: Lehetőleg dagálykor látogassunk el ide, hiszen a beach ilyenkor tündököl legszebb formájában.

 

A partszakasz a L'Union Estate Park része, a belépő 115 rúpia. A nagykiterjedésű szabadtéri múzeum betekintést biztosít Seychelles történelmébe, régi mesterségekkel, klasszikus koloniális kreol épületekkel találkozhatunk, mindenképp nézzünk körül ebben a festői skanzenben, ha La Digue szigetén járunk.


 Utazási Tipp  
    Seychelle-szigetek utazások,
akciók, last minute:

2. Teknős simogatás Curieuse szigetén

 

Curieuse szigetének legnagyobb attrakciója a teknősfarm, ahol szabadon kószáló óriásteknősöket etethetünk, simogathatunk, és megnézhetjük a tenyérnyi kis bébi teknősöket is. Az élővilágot számtalan madár és hüllő gazdagítja.


Seychelles 02


A mangrove erdőn átvágva, a sziget másik oldalán megnézhetjük a Doctor’s House-t, az egykori lepra kolóniát. A kórt tanulmányozó orvos régi háza ma múzeumként üzemel, ahol tablókon olvashatunk a lepráról, a kolónia történetéről és a teknősökről, a ház mellett elterülő beach pedig elsőrangú, mindenképp csobbanjunk egyet a kultúrprogram után.

 

 

3. Snorkelezés a St. Pierre zátonynál

 

Curieuse mellett találjuk a szigetek egyik legjobb snorkelező helyét, a St. Pierre zátonyt. Gazdag, vízalatti élővilágát főleg nyugodt, szélcsendes időben élvezhetjük, ilyenkor a víz is tisztább, és a hullámok sem dobálnak.


Seychelles 03

 

Tipp: A St. Pierre zátony a Curieuse Nemzeti Park része, a belépő (200 rúpia/fő) egy napra szól, ezért érdemes a két programot ugyanarra a napra tervezni.

 

4. Bazar Labrin a Beau Vallon-on

 

A Bazar Labrin egy zenés, táncos kreol mulatság, ami minden héten, szerdán kerül megrendezésre. A tetőfokát napnyugta körül elérő party-t úgy képzeljük el, mint egy street-food fesztivált. Finomabbnál finomabb helyi különlegességeket próbálhatunk ki az utcai árusoknál, mint az octopus curry, a grillezett hal, vagy a breadfruit, miközben egy hideg helyi sörrel a kezünkben (Seybrew vagy EKU) élvezzük az élőzenét és a naplementét. Megkóstolhatunk helyi édességeket is, mint a kreol kókuszos süti, a répatorta, vagy a helyi chipsek (banánból, cassavából).


Seychelles 04

 

Tipp: Az igazán extrém gasztro-kalandorok itt kipróbálhatják a kalou névre hallgató helyi italkülönlegességet is.

 

A kalou a pálmarügy nedvének erjesztésével készített, alacsony alkoholtartalmú, és meglehetősen kellemetlen szagú, tradicionális kreol tudatmódosító szer. Aki nem kóstolta, az nem is volt Seychelles-en. A Beau Vallon Beach önmagában is megér egy látogatást, de ha tehetjük, időzítsük egy szerdai napra a programot! Érkezzünk meg a koradélutáni órákban, hogy legyen időnk fürdeni és napozni is a bazár előtt.


 Utazási Tipp  
    Seychelle-szigetek utazások,
akciók, last minute:

 

5. Grande Anse (és Petite Anse), La Digue

 

A Grande Anse, La Digue szigetének festői, fehér homokos tengerpartja. A legjobb módja a beach megközelítésének, ha kerékpárt bérlünk, amivel az egész szigetet bejárhatjuk, remek egésznapos programként. A méteres hullámok fehér habokban buknak a csodálatos türkizkék óceánba, a partszakaszt pedig hatalmas gránitsziklák díszítik, az egész lenyűgöző látványt nyújt.


Seychelles 05

Az úszás, a hullámzás és az erős áramlás miatt nagy odafigyelést igényel, de kellő körültekintéssel felhőtlenül fürdőzhetünk a hatalmas hullámok között.

 

Tipp: Egy titkos kis kitaposott ösvényen elindulva, a buja trópusi növényzeten átvágva, és egy kis sziklamászást követően tudunk átjutni a Petite Anse-ra, ami legalább annyira lélegzetelállító látványt nyújt, mint nagyobbik testvére.

 

Második rész

 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.