Hirdetés

A Karib tenger partján lévő Santo Domingo a Dominikai köztársaság fővárosa latin bájjal és sok érdekes látnivalóval várja a magyar utazókat.

 

Kolumbusz Kristóf 1492 évi nevezetes utazása során a mai Santo Domingo partjainál lépett először az Újvilág földjére. A partraszállás emlékére nem sokkal később 1496-ban úgy döntött, hogy Hispaniola szigetén megalapítja Santo Domingo városát, mely ma az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Ez a város lett az amerikai kontinens első európaiak által épített városa, és itt találhatóak az újonnan alakult spanyol gyarmatvilág legrégebbi építészeti emlékei is. Santo Domingo óvárosának ( Zona Colonial ) szűken kanyargó utcái mintegy 300 különféle műemléket rejtenek. Az óváros építészetére jellemzőek a fenséges gyarmati paloták, a régi épületek rekonstruált részleteivel kombinált újabb házak, valamint egyéb történelmi jelentőségű nevezetességek.

 

Az Újvilág egyik első fennmaradt épülete Kolumbusz háza és a spanyol telepeseket védő Osama erőd.


santo domingo szoveg kozott01
Santo Domingo egyben a templomok, színházak, múzeumok és paloták városa is. Egy rendkívül szép úti cél mindazoknak, akik szeretik sétákat a történelmi városokban. Talán a legfontosabb műemléke a máig is működő 1510-ben épített Szűz Mária Székesegyház. A város másik régi jelképe a középkori városfal egy megmaradt darabja ( Puerto del Conde ), mely mellett a független államalapítók emlékének szentelt örökmécses ég.

 

A közelben lévő feltűnő szépségű Casa del Tostado volt hosszú ideig az érsekek lakóhelye.

 

Nem messze tőle épült az "Atarazana" építészeti komplexum. Nyolc épületből áll, amelyek építését a 16. század elején fejezték be. A gyönyörű gyarmati épületeket a közelmúltban teljesen felújították. Ma múzeumok, művészeti galériák, valamint számos népszerű étterem és ajándékbolt várja a vendégeket. A főváros legrégebbi utcája a Calle Las Damas, mely különleges atmoszférájú környezetével izgalmas betekintést kapunk a középkori spanyol gyarmati világ egykori életébe. Minden lépésnél a gyarmati időkben épült házak láthatók, melyek mindegyikének megvan a saját érdekes története.


 Utazási Tipp  
    Dominika szállások, akciók, last minute

Santo Domingonak van egy másik, modernebb új városrésze is, ahol a modern épületek és szép parkok mellett érdemes szuveníreket vagy egyéb dolgokat vásárolni az üzletekben. Ezen vásárlási lehetőségek mellett különleges galériákat, karibi vendéglőket és hangulatos kávézókat is talál az utazó. A városrészben található üzletek a világ bármelyik nagyvárosában lévőkkel felveszik a versenyt választékban és minőségben is.


santo domingo szoveg kozott02


A középkori látnivalók mellett remek szórakozóhelyekkel is várja Santo Domingo az utazókat, ahol többek között salsa és merenge klubokat lehet találni. A város éjszakai élete nagyon élénk, sok a zenés-táncos szórakozóhely. Azok sem fognak csalódni, akik fürdőzési lehetőségeket keresnek, hisz több álomszép strand található a főváros területén és a környéken.
 Utazási Tipp  
    Dominika szállások, akciók, last minute

Még több utazási információ a Dominikai Köztársaságról: LINK


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.