Hirdetés

Mindennek elérkezik a vége – ezt bizonyította a Baleár-szigetek kormánya, amikor megelégelték az alkoholturisták hatalmas tömegeit.


Múlt hét pénteken fogadták el azt a rendeletet, ami felszámolja az alkoholturizmust a Baleár-szigeteken. Hétfőtől már érvényben van a rendelkezés, ami abban merül ki, hogy: nem lehetnek vendéglátóhelyeken és szállodákban olyan reklámok, amik alkoholfogyasztásra ösztönzik az embereket, nem lehetnek egyet fizet kettőt kap akciók sem és a szervezett bártúrák és az alkoholárusító automaták sem fogják megúszni a kormány döntését. Ezen felül boltokban sem lehet fél tíz és reggel nyolc között alkoholt árusítani.A rendeletet kifejezetten a Mallorcát és Ibizát elárasztó, részegen mindennemű civilizációt mellőző angol és német turisták ellen hozták. Azok a helyek, amik a legjobban érintettek, még nagyobb büntetéseket kaptak, amik közé tartozik a korlátlan alkoholfogyasztás megszűnése, és az egy étkezéshez maximum három szeszes ital fogyasztás korlátozása tartozik. Aki megszegi az új rendeletet, az ezer és 600 ezer euró közötti büntetésre számíthat, annak függvényében, hogy „csak” megszegte a szabályozást, vagy ennek következtében másokat is veszélyeztetett.balear szigetek alkoholturistak 01


A másik turisták körében népszerű probléma a szálláshely erkélyéről való medencébe ugrálás. Csak tavaly ennek következtében 8-an haltak meg. A kormány ennek megszegését 6 és 60 ezer eurós büntetéssel honorálja, szóval ha valaki ki akarná ezt próbálni (ne tegye), az drága mulatság lesz. Ez egyébként a legszigorúbb alkohol elleni szabályozás az EU-ban, és Baleár kormánya reméli hogy sikeres lesz.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.