Hirdetés

 Egyesek szerint egy eltűnt kontinens, az Atlantida maradványai. Homérosz Szerencse-szigeteknek nevezte őket. A Kanári-szigetek vulkáni tevékenység következtében jelentek meg a felszínen. Nyolc gyöngyszem az Atlanti-óceánban, ahol meglepetésként hat rád a világ legjobb éghajlata 24°C átlaggal. A Kanári-szigeteket az "örök tavasz "szigeteiként ismerik világszerte.

    Egy éve kezdődött a pandémia. A szigetekre egész évben jellemző jó idő hozzájárult ahhoz, hogy a covid fertőzések száma ne legyen olyan magas, mint Európa más részein. Mivel az itteni tevékenység nagy része szabad ég alatt zajlik, a vírus terjedése ennek köszönhetően kisebb.

Amikor nyitnak a határok, kétségkívül a Kanári-szigetek lesznek a legjobb helyek látogatás, utazás szempontjából. Miért?

-  Közel vannak. Budapestről Wizzair közvetlen járattal 5 órányi repüléssel érhetők el.

-  Biztonságos desztináció. Az Európai Unió része lévén élvezi ennek minden garanciáját.

-  Varázslatos cél álomszép strandokkal és burjánzó természettel.

  A Spanyol Turisztikai Hivatal, a Turespaña nemrég egy kampányba kezdett a desztináció népszerűsítése érdekében: Spanyolország visszavár! A Kanári-szigetek visszavárnak!

Minden sziget különbözik a másiktól. Ezért javasoljuk, hogy keressék fel mindegyiket. A szigetek között hajóval vagy repülővel könnyű közlekedni. Minél több szigetet látogat meg az ember, annál felejthetetlenebb lesz a nyaralása.

A következő leírásban bemutatunk néhány csodás helyet, melyet a szigetvilág kínál a látogatóknak. Ne felejtsék: amikor nyílnak a határok, a Kanári-szigetek mindenkit várnak!

   

EL HIERRO

Területileg az egyik legkisebb sziget. Az építész nélküli építészet-szokták a tájra mondani. A sziget körüli vízi élòvilág rendkívül gazdag, ideális búvárkodáshoz. Frontera településen található a XVII.századi Gyertyaszentelò templom, melynek érdekessége az épülettől elkülönülő harangtorony. A Faro de la Orchilla (Orchilla világítótorony) magasságában húzódott a kezdő hosszúsági kör, amely ma Greenwichnél található.

 El Hierro 1x

El Hierro Vjpg

El Hierro 3x

El Hierro 4x

FUERTEVENTURA

Azt szokták mondani, ez a sziget a Kanári-szigetek strandja. Kilométereken keresztül fehér homok és gyönyörű színű óceán áll az érdeklődők rendelkezésére. Ha a barna ötven árnyalatára kíváncsi valaki, megtalálja a sziget középső részén. A tájba remekül illeszkednek a négy vagy hat lapátú kerek és szögletes malmok. Közülük néhányban látogató központ üzemel és megkóstolhatják a gofiot, az őslakosok mai napig népszerű ételét. A sziget északi részén, Corralejon a dűnék között sétálhatnak, napozhatnak. 

Fuerteventura 1x

Fuerteventura 2x

Fuerteventura 3x

Fuerteventura 4x

GRAN CANARIA

A sziget déli részén fehér homokos öblök csábítják a fürödni vágyókat. A dűnék környéke tájvédelmi körzet a különleges ekoszisztémája miatt. A sziget középső részén található a Roque Nublo csúcs, mely gyakran kiemelkedik a felhőkből, innen a neve. A kanári stílus, az erkélyek és a vulkánikus kövek használatát mutatja be a fővárosban, Las Palmas de Gran Canarián található Kolumbusz ház. A benne található múzeumot szintén érdemes megtekinteni.

Gran Canaria 1x

Gran Canaria 3

Gran Canaria 2jpg

Gran Canaria4x

LA GOMERA

Bár van reptér ezen a szigeten is, a látogatók nagy része Tenerife Los Cristianos kikötőjéből induló komppal érkezik. A Garajonay a szigetcsoport négy nemzeti parkjának egyike. Különböző hosszúságú és nehézségi, remekül jelölt túra útvonalak jellemzik. Itt találkozhatunk az esőerdővel, melynek legjellemzőbb növénye a babérfa és a páfrányok.

La Gomera Ijpg

La Gomera 2x

La Gomera IIIjpg

La Gomera IV

LA GRACIOSA

Ez a lakott szigetek legkissebbike, 2018 óta rendelkezik önálló közigazgatással. Fővárosa Caleta de Sebo, a sziget egyetlen állandóan lakott települése. A másik település hétvégén és nyaranta kel életre. Lanzarotéról félórás hajóúttal érkezünk a kikötőbe. Fehér homok, vulkánok, aszfalt nélküli utcák. Az utolsó képen a Lanzarote északi részén található, Cezar Manrique alkotta Mirador del Rio kilátóból tárul elénk a sziget.

La Graciosa 1

La Graciosa IIjpg

La Graciosa IIIjpg

La Graciosa 4x

LA PALMA

E sziget felett a szokásosnál is tisztábbak a légöri viszonyok. Mai formájában itt épült 2008-ban a Roque de los Muchachos csillagvizsgáló, mely nyílt napok alkalmával látogatható. A Cascada de los Tilos vízesés az egyik legkedveltebb túra útvonal része. A főváros, Santa Cruz de La Palma központjában találjuk a legszebb kanári erkélyekkel díszített házakat.Poris de Candelaria a barlangfalu, ahol 70-80 éve laknak. 

La Palma1

La Palma 2x

La Palma 3

La Palma 4

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, kATTINTS   IDE  A FOLYTATÁSÉRT
 
TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.