Hirdetés

Hasznos tanácsok Lanzarotére a tűz szigetére utazóknak.


Repülővel kb. 5,5 óra alatt lehet eljutni a Kanári szigetek bármelyik tagjára. Szinte mindegy, hogy melyik szigeten szálltunk meg, hajóval vagy repülővel lehetőségünk van a szigetek közti utazásra. Mivel nem nagy távolságokról van szó, 1-1,5 óra alatt elérhetjük az úti célunkat, akár 10-15 Euro összegért. Így érkezünk meg például Lanzarote szigetére.


lanzarote 01

A természet csodáinak tárháza fedezhető fel a „tűz szigetén”. A vulkáni eredete miatt, Lanzaroten járva, az embernek olyan érzés van, mintha egy teljesen másik bolygón lenne. Kopár sziget, növényzet alig van, szinte sehol nincs elektromos kábel a levegőben, minden házat törvény szerint fehérre kell festeni, és a gyógyszertárat jelző táblán kívül, semmi reklámvilágítás nem engedélyezett.
 Utazási Tipp  
    Fedezze Fel velünk a Kanári-szigeteket

A Timanfay Nemzeti Park a sziget talán legfőbb nevezetessége, melyet semmiképpen nem szabad kihagyni. Ezen a holdbéli tájon, a megkövült lávaterületen keresztül vezet az út, melynek végén a látogató saját talpa alatt érezheti a tűz erejét. A nemzeti park területén csak szervezett, buszos túrára van lehetőség, ez kb. fél óra. Egyénileg nem engedélyezett a közlekedés. Felnőtt belépő:10 Euro, gyermekeknek (7-12 év kor között) pedig: 5 Euro /az ár tájékoztató jellegű/

lanzarote 02 


Különleges helyszín az El Lago Verde. Ez egy félkör alakú vulkáni kráter, mely óceánvízzel van feltöltve. Színe miatt zöld tónak is nevezik, a benne élő rengeteg alga miatt. A környéket a természet egyéb színei teszik csodálatossá. A piros kráter, a fekete homok, a kék óceán. A helyszín autóval megközelíthető, majd pár méter séta után érkezünk a tó partjára.

Számomra talán a leglenyűgözőbb hely mégis a Jameos del Aqua. A 800 méter mély barlangot egy lávafolyam alakította. A bejárat után a lépcsőn lesétálva, egy étterembe érkezünk. Elképesztő látvány. Miután megkóstoltuk az ízletes napi menüt, pár lépés után elérünk egy kis belső tóhoz. A világon egyedülálló módon itt található vak, fehér rákok százai elé csak leül az ember, és áhítattal nézi ezt a mesés látványt. Itt nincs kötelező nyugalom, ez valahogy ösztönös. Ahol még arra is figyelnek, hogy a naptól megfelelőképpen védjék ezeket az állatokat. A tavat és barlangot elhagyva egy újabb, békés és idillikus helyszín tárul elénk, ahol ismét megpihenhetünk 1-2 percre.


lanzarote 03


Utunkat tovább folytatva érkezünk meg a sziget leghíresebb szülöttjének, Cézar Manriqueznek a házához. Az 1900-as években alkotó, világhírűvé vált építész, szobrász, és festőművész egyedi nézeteit, elképzeléseit, különleges alkotásait tekinthetjük meg ezen a helyen.


 Utazási Tipp  
    Fedezze Fel velünk a Kanári-szigeteket

A szigeten a természeti, és kulturális kincsek mellett, csodálatos strandok találhatóak. Puerto del Carmen, a legnépszerűbb település, melynek közel 1km hosszú tengerpartja van, számos étteremmel, bárral, és vízi sport lehetőséggel csábítja a látogatót. A fiatalok is kedvelik, mert Lanzaroten belül itt van a legnyüzsgőbb éjszakai élet. Costa Teguise a fehérhomokos tengerpartjával vonzza a turistákat.

lanzarote 04


Lanzarote szigetén különösen jó borokat készítenek. A környezetet látva, az avatatlan szem, ezt lehetetlennek tartja. Az un „geria”a magyarázat. Ez a vulkáni kőzetbe ásott lyuk, melynek közepébe ültetik a szőlőket, és félkörben köveket tesznek a szélére. Ez a La Geria Tájvédelmi Terület. Az itt található üzletben ajándéktárgyakat, kozmetikumokat, és természetesen díjnyertes borokat vásárolhatunk.

A Kanári-szigetcsoport bármelyik tagját választja az ember, biztosan úgy érzi, hogy akár ide, akár egy másik szigetre visszatér még az életben. És jó szívvel ajánlja, ahogyan én is!

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.