Hirdetés

  A közeledő téli szezon előtt Thaiföld Novemberben ismét megnyitotta a hatá­rait a beoltott turisták előtt. A Thaiföldi  kormányhivatal összeállított  egy 63 országból álló lis­tát és az onnét érkezőknek engedélyezte, hogy szabadon beutazzanak az országba.  Íme a részletek: 

     Korábban csak tíz állam szerepelt a szabad beutazást engedélyező listán, de Prayut Chan-o-cha miniszterelnök az idegenforgalmi ágazat érdekeire való tekintettel bejelentette, hogy Thaiföldnek igyekeznie  kell ezzel a lépéssel, máskülönben az utazók alternatív úti célokat választanak a következő szezonrban. . A thai külügyminisztérium által közzétett listán az uniós országokon, valamint Svájcon kívül az USA, Chile, az Egyesült Arab Emírségek és Bhután polgárai is szerepelnek.


PhiPhi750


A frissen bevezetett TEST & GO elnevezésű – rendszerük alapvető sajátossága, hogy engedik beutazni azokat a turistákat, akik már ren­delkeznek oltási igazolvánnyal és nem kell  már 10 napra karanténba vonul­niuk. . A thaiföldi közegészségügyi minisztérium (MoPH) vagy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott összes vakcinát elfogadják. További információk a https://thaiembdc.org/covid-19inthailand/ oldalon találhatók.  A Thaiföldre érkező turistáknak ezenkívül más feltételeknek is meg kell felelniük:

1. Az elutazás előtt közvetlenül PCR-tesztet kell csináltatni, majd a megérkezésük után egy másikat is.

2. Ezen kívül olyan utasbiztosítással kell ren­delkezniük, ami minimum 50 ezer dollár értékig  fedezi a koronaví­rusos megbetegedéssel kapcsola­tban felmerülő egészségügyi költségeket. 

3. Érkezéskor ki kell tölteniük  egy online belépési adatlapot (  Thailand Pass ugyanezen a fe­lületen jóvá is hagyják az utazást, amivel egy QR-kódot is küldenek)

4. Az utazóknak  fel kell mutatniuk minimum egy éjszakára kifizetett lefoglalt szállást  valamelyik SHA+ hotelben.A jóváhagyott kormányzati szállodák listája a https://thaiembdc.org/asq/ oldalon található.

5. Érke­zés után ismételten kell  PCR-tesztet csináltatni, és annak az eredményét megvárni a megadott szállodában.

  Ha mindez megtörtént, akkor már szaba­don utazhat  mindenki az ország bármelyik részére. V

  A helyi hatóságok arra számítanak  a Thailand Pass bevezetésével kapcsolatban, hogy használatával  sokkal flottabbul megy majd a beléptetés, hiszen az online rendszerben alapból minden adat meglesz, ami szükséges és nem kell kézzel nyomtatványokat kitöltetni ér­kezés után.


krabi header


   Jó hír a Thaiföldre utazóknak, hogy a járvány miatt a szállodai és egyéb árak is nagyon visszaestek. Nagyon sok luxus hotelben lehet olcsóbban szobát foglalni még direkt a tengerpartokon is. Némi keresgélés után pedig szintén könnyű lesz vonzó árú repülőjegyet vagy utazási irodai csomagot foglalni, így meglepően olcsón jöhet ki ebben a szezonban egy 8-10 napos thaiföldi kiruccanás.  :-) 


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.Érdekes cikkek hasonló témában