Puha, aranyszínű homokból formált csodás alakzatok, éles kontrasztok színekben és formákban, bennakadt lélegzet és leesett áll...

 

Dűne: "olyan, általában elnyúló alakú domb, amelynek anyaga leggyakrabban homok, ebből is a futóhomok, amelyet főként a szél felszínalakító tevékenysége hoz létre."
Piknik : "szabadban rendezett összejövetel, ahova a résztvevők magukkal hozzák a közös fogyasztásra szánt enni- és innivalót."

 

Piknik a Corralejo dűnéi közt: egy életre szóló, felejthetetlen élmény, amit egyszerűen nem hagyhatsz ki, ha Fuerteventura szigeten jársz!

forrás: hu.wikipedia.org/wiki/D%C5%B1ne
forrás: wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Piknik


corralejo 02A Corralejo Nemzeti Park a sziget északkeleti részén található. A vulkanikus háttér előterében elterülő dűnék festményre kívánkoznak, a nem evilági hangulat pedig, amit ez a kontraszt áraszt, joggal kerülhet arra a listára, melyen a természet lenyűgöző alkotásait gyűjtjük. Ameddig a szem ellát (összesen 2600 hektáron), puha, aranyszínű, bársonyos homok, és abból létrejött, csodálatos formák hívogatják a látogatókat. A partszakaszon végighúzódik Corralejo strandjának idilli-kék sávja, a sziget legszebb strandja.

 

Mivel ennyi szemet gyönyörködtető kincsre érdemes elegendő időt szánni, tanácsos étellel-itallal felszerelkezve útnak indulni. A helyiek figyelmességének és szolgáltatásainak hála, sokkal könnyebb egy kiadós piknikre felkészülni, mint gondolnánk. Ottjártunkkor mi a corralejoi Baobab juice bar kínálatából válogattunk, ami a város óvárosában található. A vegetáriánus/vegán éttermet egy olasz család üzemelteti, hatalmas odaadással és lelkesedéssel. Kikértük magunknak az aktuális napi kínálatot, egy vegán tortillát és egy spanyol omlettet, majd az egész csomagot megkaptuk, evőeszközökkel, szalvétákkal, praktikusan összekészítve. Ha korán kezdenétek a napot, előrendelést is felvesznek, így akár előző nap is leadhatjátok a rendeléseteket, amit reggel gyorsan magatokhoz tudtok venni. Hozzá egy jó kávé és frissen facsart gyümölcslé, majd irány a homokdűnék!


corralejo 01


Corralejotól kb. 10 perces autózással kell számolni, de Lanzarote szigetéről is megközelíthetjük a ránk váró homokdombokat komppal, majd a kikötőből egy 15 perces autóúttal. Ezen kívül kb. 30 percenként buszok is közlekednek, szóval könnyűszerrel odajuthatunk. Fontos viszont felkészülnünk arra, hogy a napsütés itt nagyon erős, ezért a kalap, a naptej (meg persze a fürdőruha és a törölköző) elengedhetetlen kellékei lesznek a kirándulásunknak.
A várható homokfúvások miatt körültekintő parkolást követően már rajtunk múlik, hogy mennyit akarunk sétálni a dűnék között, mielőtt egy szélvédett helyen letelepednénk. A sivatagi látkép és a vulkanikus táj találkozásától valóban elakad az ember lélegzete és leesik az álla. Az is előfordulhat, hogy az időérzékünk csalóka üzemmódban kezd majd működni...

 

Bármennyit sétálunk is, a végén, a világ legcsodálatosabb díszletei közt olyan csend és béke vár ránk, amiben lehetőségünk nyílik valóban magunkra és egymásra figyelni, akár egyedül, akár családdal, barátokkal vagy a szerelmünkkel indultunk útnak.