Hirdetés

Bulgária sokmindenki bakancslistájáról hiányzik még, nagyon sokan még egyáltalán nem jártak ebben a csodálatos balkáni országban. Ez nagy kár mivel Bulgária egy csodálatos és könnyen elérhető utazási célpont, ami lenyűgöző természeti szépségekkel, barátságos helyiekkel és rengeteg épített látnivalóval várja az utazókat. A következőkben felsoroljuk a Bulgáriába utazás melletti 10 legmeggyőzőbb érvet.

  Szófia; Sok látogató kezdi Bulgária felfedezését az ország fővárosában. Szófiának nagyon kelet-európai hangulata van, de sokfelé látható, ahogyan behozva lemaradását nagyon gyorsan alkalmazkodik a digitális korszakhoz. A legrégebbi attrakció a központban található, ahol Serdika római városának romjai láthatók a metróállomásoknál. Nem lehet elhagyni egy szófiai  sétából az arany kupolás Alekszandr Nyevszkij székesegyházat sem, amit hálából építettek, amiért Oroszország segítséget nyújtott Bulgáriának az 1870-es évek során az oszmánok ellen vívott  szabadságharcában.


szófia


 Rilai kolostor; Az egész ország legnépszerűbb turisztikai helyszíne körülbelül másfél órányi autóútra található Szófiától déli irányban. A nyugodt hegyi környezetben épült festői a kolostort Ivan Rilskiről, Bulgária védőszentjéről nevezik el, aki egykor ezen a helyen egy barlangban élt. A fő templomot szépen díszített fekete-fehér csíkos oszlopok övezik, a kolostor külső falait bibliai témájú freskók borítják. A templom belső tere ugyan eléggé sötét, de mégis barátságos azok számára, akik oda látogatnak egy gyertyagyújtásra és szeretnék megismerni ezt a csodás látnivalót.


rila


  Plovdiv óvárosa;  Plovdiv Európa egyik legrégebbi városa, amint az a belváros régészeti romjain is megfigyelhető. Plovdiv római birodalomból származó emléke  a domboldalban épült amfiteátrumban is látható, amit ma is kulturális eseményekhez használnak. A város fő attrakciói az óváros, a 19. század közepén épített és eredeti szépségükben megőrzött kúriák, amik ma is múzeumként vagy művészi  galériaként szolgálnak.

CIKK: Plovdiv, Európa kultúrális fővárosa


plovdi 01


  A Fekete-tenger partja;  Azok a látogatók, akik inkább a tengerparti üdülőhelyeken nyaralnak, élvezhetik a Napospart és az Aranyhomok luxusát, de a hosszú Fekete-tengeri  partszakaszon sok egyéb homokos strand is található. Két különleges  úti célt érdemes meglátogatni a bolgár tengerparton: Szozopolt és Neszebárt. Szozopol egy eldugottabb kis félszigeten található, míg Neszebár  jóval felkapottabb és az ország legkorábbi templomromjainak ad otthont.

Cikkeink : 

1. Szozopol a bolgár St.Tropez   2. Aranyhomok és Albena   3. Napospart, Neszebár és Szozopol


fedezzuk fel bulgariat


 Bulgria

Téli sportok:  Bulgária számos magas hegyvonulata az egész világból vonzza a síelőket: Bansko, Borovec és Pamporovo világszínvonalú téli üdülőhelyek nagyszerű sípályákkal és szállásokkal.  Vitosa is különleges sporthelyszín Szófia tőszomszédságában  ami a bolgár főváros  szinte minden pontjáról látható. 

TIPP:  A  hegyi túrázókat különleges élmények várják a Hét Rila-tónál,  amit még késő tavasszal is gyakran jég borít.

   Vidék; A bolgár vidéki festői falvak azt a benyomást keltik, hogy az elmúlt évszázadokban megállt az idő, alig változott valami. Koprivshtitsa faluban, Szófiától körülbelül egy órára keletre találhatók a bolgár reneszánsz építészet példái a 19. század közepétől; a szépen megőrzött otthonok közül sok néprajzi múzeumká vált.


Neszebár belváros2


  Történelem:  Várna közelében fedezték fel a világ legrégebbi arany ékszereit, amelyek ma a város múzeumaiban láthatók. Az ország számos területén furcsa sírhalmok találhatók, amelyek valójában egy harcos törzsi nép a trákok, temetkezési helyei. Bulgária területén a trákok uralkodtak  a rómaiak hatalomra jutásáig. Az űrhajószerű Buzludzha, a Balkán-hegységben, befejezetlen emlékmű, amelyet Bulgária kommunista rendszere épített. Ma népszerű turisztikai célpontként szolgál.


Buzludzha


Kultúra; Az egyik leghíresebb bolgár turisztikai rendezvény a Rózsafesztivál. Bulgária világszerte vezető rózsaolaj-termelését ünneplik, amit parfümökben és más szépségápolási termékekben használnak. A fesztivál idején viselt jelmezeik szépen hímzettek, minden régió képviselői a saját egyedi motívummal díszitett ruhákat viselnek. A rózsafesztifesztivál résztvevői megismekedhetnek   a hagyományos bolgár dalokkal és táncokkal.


bulgaria 02 legtobbet


 Gasztronómia; Bulgária jellegzetes étele a  sopszka saláta. A sopszka  a hagyományos görög saláta bolgár variációja reszelt fehér sós sajttal kiegészítve. A bolgár joghurt valószínűleg a legjobb és legegészségesebb az egész világon. Ez lehet a magyarázat arra a tényre,  hogy a bolgár falusiak miért születnek rendkívül magas várható élettartammal. A bolgárok egymás egészségére házi gyümölcspárlattal koccintanak.  A bolgár rakia valójában  egy gyümölcspálinka, általában háznál főzik, rendkívül magas alkohol tartalommal.

 Költségek; Bulgária alapvetően kedvező árú desztináció az utazók számára.  Még a luxusszállások és elegáns éttermek is nagyon olcsók általában,  összehasonlítva őket a más turistahelyeken tapasztalt árakkal.

A fenti felsorolásban csak tíz jó okot soroltunk fel, hogy bemutassuk miért is érdemes ellátogatni  Bulgáriába ebben az évben is, de irhattunk volna sokkal többről is. Aki teheti, nézzen utána és foglalja le mielőbb az idei nyaralását Bulgáriában!


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.