Hirdetés

Drage egy tipikus dalmáciai üdülőhely Pakoštane közelében ahová a stresszmentes pihenésért érdemes elutazni. A látogatókat fantasztikus szépségű tengerpartok várják festőien szép, nyugodt  öblökkel.

      A Zadartól 38 km-re fekvő Dage földrajzi  elhelyezkedése igazán különleges, hiszen egyik oldalán az Adriai-tenger, míg másik oldalán a Vrana-tó található. Szó szerint köbe ölelik a természeti szépségek.  A csodálatos  dalmáciai partokkal és szépséges öblökkel büszkélkedő nyaralóhely  közelében több rendkívül különleges nemzeti parkot lehet felkeresni.  (Vrana jezero, Kornati, Krka és Paklenica).  Megközelítése az autópályának köszönhetően egyszerű, a környéken nagyon sok a programlehetőség. 


Drage 11


Nyaralás Drage tengerpartján

Drage egykor egy kis halásztelepülés volt a dalmát partok mentén. Mára pedig egy korszerű kis  kikötővel és hangulatos parti  sétánnyal rendelkező üdülőhellyé fejlődött, ahol jó árú szállások és vendéglátóhelyek várják a nyaralókat. Dragéban kristálytiszta vízűek a strandok, festőien  tagoltak a  partok melyeket  többszázéves fenyőligetek öveznek. Az apró településen kb. 900 ember él akik mezőgazdaságból, állattenyésztésből, halászatból és  turizmusból élnek jó ideje.


Drage 3


Programlehetőségek Drage környékén:

Helyben nincsenek különösebb nevezetességek. Drage jelentősebb épülete a Páduaui Szent Antal templom, melyet a temetőkápolnával együtt több, int 40 évvel ezelőtt adtak át.

Zadar és Šibenik két közeli nagyváros sok műemléki látnivalóval, de a közelben található a Vransko Jezero Természetvédelmi Park is  ami a Neretva-folyó alsó folyása mellett az egyetlen nagyobb mocsaras vízfelület Horvátország mediterrán részén.

Gyermekekkel érdemes felkeresni a Biográd melletti Mirnovac funparkot, vagy  résztvenni egy hajókiránduláson a csodálatos Kornati Nemzeti Parkban.

Szintén érdekes kirándulást tenni a Krka vízeséseihez, melyhez foghatót alig lehet találni az egész mediterrán térségben.


IMG 20170717 181829 HDR


Online szállásfoglalás gyorsan és egyszerűen: Booking.com


Képek& fotók:  Bajna Gábor


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.