Hirdetés

A síelés több veszéllyel és lehetséges káreseménnyel jár, mint egy átlagos külföldi utazás, ezért az utasbiztosításra is érdemesebb figyelni ilyenkor. A speciális síbiztosítások a felszerelésben keletkezett kárra is térítenek, de minden esetben nézzük meg a szerződés megkötése előtt, hogy pontosan mit is tartalmaz a biztosítás. Ebben segítenek eligazodni a Bank360.hu szakértői.

  A síelés, és általában a tél sportok eszközigényesek, még akkor is, ha csak hobbiként, évente egy alkalommal űzi valaki. Több tíz-, akár százezer forintot is rá lehet költeni a felszerelésre, de az sem olcsó, ha a bérlés mellett döntünk. Éppen ezért nem mindegy, hogy mire számíthatunk a biztosítótól abban az esetben, ha valami történne a drága eszközökkel. Ezen a téren jelentős különbségek vannak a biztosítók között, több szempontból is. 

Nem mindegy, hogy síelünk vagy mást csinálunk

  A téli sportokra speciálisan igénybe vehető utasbiztosítás minden esetben kiköti, hogy pontosan milyen tevékenységekre térít, ha valamilyen baleset történik. Síelésre, sífutásra, snowboardozásra, jégkorongra, illetve szánkózásra szinte minden esetben fizetnek a biztosítók, de a motoros szán, a bob, a korcsolyázás vagy a hórafting általában nem férnek bele egy alap síbiztosításba. Ha olyan biztosításunk van, ami nem fedezi a végzett sporttevékenységet, akkor nemcsak a sérült vagy tönkrement eszközre nem remélhetünk pénzt, de még egy esetleg sérülés, mentés és kórházi ellátás anyagi terheit is nekünk kell viselni. Ez a választott országtól függően akár millió forintos tétel is lehet.  Az is nagyon fontos, hogy a sporttevékenységet mindig a kijelölt pályákon, utakon végezzük, ellenkező esetben nem térít a biztosító.


lachtal2


Nem mindegy, hogy saját vagy bérelt lécet használunk

  A síbiztosítások általában külön kitérnek a sportfelszerelés biztosítási díjára, ami a téli sportoknál különböző módon történhet. Van olyan biztosító, ahol nem tesznek különbséget és fedezik a saját és a bérelt felszerelést is, míg máshol a bérelt felszerelésre kevesebb biztosítási díjjal lehet számolni. Több biztosító nem kezeli külön a sportfelszerelést, hanem a poggyászkárra elérhető fedezetbe számolja bele a sífelszerelést és azon belül jelöl meg egy maximális összeget, ami biztosítótól függően 100 000 - 400 000 forint között van. A bérlőknek fontos információ, hogy van olyan szolgáltató is, ahol a bérelt sífelszerelésre semmilyen fedezetet nem vállal a biztosító. 

  Érdemes összehasonlítani az utasbiztosításokat ebből a szempontból is, hiszen nem mindegy, hogy egy baleset esetén a sérült felszerelésre mekkora összeggel számolhatunk. Két főre, egy hetes ausztriai síelésre, autós asszisztenciával kiegészítve 15-20 ezer forint között találhatunk ajánlatokat. 


szerbia kopaonik si situra


A ki nem használt síbérletre is téríthet a biztosító

  Ha olyan baleset vagy betegség történik síelés közben, ami miatt nem tudjuk folytatni a sportolást, nemcsak a felszereléssel és az egészségünkkel kapcsolatban számíthatunk térítésre, hanem a síbérletre feleslegesen kiadott összeget vagy annak egy részét is megtérítheti a biztosító. Ehhez szabhat külön feltételt a biztosító, például hogy legalább három napra legyen megváltva a síbérlet. A térítés biztosítótól függően 50-100 ezer forint között alakul, sőt olyan biztosító is akad, amelyik nemcsak a bérletet, hanem az előre kifizetett sítanfolyamot is megtéríti, ha azon valamiért mégsem tudunk részt venni.

>> Nézd meg itt az utasbiztosítási kalkulátorunkat !    <<

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.