Hirdetés

  Gyerekmentes  vagy felnőttbarát hotel ? Sokaknak még újszerűen hatnak ezek az elnevezések, pedig az utóbbi években egyre többen választanak  olyan szálláshelyet maguknak, ahol csak bizonyos kor felett fogadnak vendégeket. A stressz- és gyerekzsivajmentes gondtalan kikapcsolódás keresőknek ideális megoldás, amit a romantikát kereső párok mellett  éppúgy keresnek akár pihenést kereső szülők  vagy  a nyugdíjasok is.

  A turizmus folyamatosan fejlődik és aktívan keresi a vendégek különböző célcsoportjainak igényeit. Ennek megfelelően először a német nyelvterületről a gyerekbarát szálláshelyek  terjedtek el, majd jóval később angol nyelvterületről a  „child free hotels” névre hallgató gyerekmentes vagy felnőttbarát szállodák is.


couple 2

  A szálláshelyek versenyében sok  szálloda évtizedekkel korábben felismerte a  piaci keresletet, és először  csak gyermekmentes időszakokat vagy szolgáltatás típusokat hirdettek meg, de ezek sikerén felbúzdulva ma már jónéhány 

szálláshely teljesen átállt erre a modellre, és kifejezetten felnőttbarátként hirdeti magát a különböző potálokon. Jól jelzi ezt a trendet az is, ha rákeresünk az interneten a kifejezésre és meglátjuk, hogy ezerszámra  találunk megfelelő tartalmakat a legkülönbözőbb oldalakon, ha gyerekmentes  szálloda vagy felnőttbarát hotel után keresünk.

  . 


couple 1

 

 


   A vendégek igénye világszinten jól érzékelhető, a szállodák számára pedig létfontosságúvá váltak az elmúlt években a vendégeik értékelései. Az alapvető tisztaságon és jó szolgáltatásokon túlmenően olyan légkört, programokat és wellness szolgáltatásokat kínálnak, ahol az aktív kikapcsolódást  és a relax programokat keresők is zavartalanul élvezhetik a pihenést és fel tudnak töltődni.   Fontos szempont, hogy a felnőtt vendégeiknek - még gyerekes szülőként is- meglegyen a lehetősége a valódi felüdülésre

  massage therapy 1731456 640


 Szállásüzemeltetői szempontból biztos, hogy szinte lehetetlen feladat egyszerre több generáció igényeinek is megfelelni. Jóval kezelhetőbb és akár  kifejezetten jó irány lehet, ha csak  a  gyerek nélkül utazók igényeire koncentrál, és határozottan ebben az irányban fejlődik. Ezt a dötést azonban jól és egyértelműen kell kommunikálnia is minden felületen a szállodáknak. Nem az a lényeg, hogy mennyire rossz dolog hangoskodó, rohangáló, fröcskölő gyerekekkel egy fedél alatt pihenni, hanem azt  kell kihangsúlyozni, hogy milyen milliőt biztosítanak a felnőtt vendégek számára.
 Utazási Tipp  
    Akciós szállások Magyarországon azonnali foglalással


   A felnőttbarát hotelek nemcsak a szinglik az üzletemberek, a romantikázó párok vagy a nyugdíjasok számára kínálják a szolgáltatásaikat. Sok olyan gyerekes pár is foglal bennük szállást magának, akik szeretnének néhány napot zavartalanul kettesben eltölteni.    Ez a trend más szolgáltatási  területeken is megjelent már. Felbukkantak a csak felnőttek számára szervezett utazások és rendezvények, valamint az éttermek és szórakozóhelyek is ahová  egyáltalán nem lehet gyerekekkel menni, vagy az esti óráktól váltanak át felnőttbaráttá. 


Szerző: Bajna Gábor  fotók: pixabay 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.