Hirdetés

  Eindhoven egy repülővel könnyen és relatív olcsón  elérhető úticél.  Hollandia ötödik legnagyobb városa, az ország délkeleti részén található, ahol érdemes jól körülnézni, ha arrafelé jár az ember. 

  Eindhoven egy nagyon jó példája annak, hogy nemcsak a magazinokból és útifilmekből ismert városokat érdemes felkeresni Hollandiában, hanem egy kis kíváncsisággal, érdeklődéssel  szinte mindenütt lehet érdekes és szép látnivalókkat  találni. Eindhoven felfedezésének a legjobb módja a kerékpáros városnézés.  A városközpontban számos kerékpárkölcsönző található, köztük egy közvetlenül a vasútállomás mellett. Mivel a városközpont egyszerűen átlátható, kerékpárral könnyen  bárhová el lehet jutni !

 

Érkezés repülővel:

   Az eindhoveni repülőtér Hollandia második legnagyobb repülőtere. A  repülőtér és Eindhoven városközpontja között körülbelül  9 kilométeres a távolság, amit busszal, taxival vagy autóval is meg lehet tenni. A 400-as jelzésű busz hétköznaponként 7.15 és 23.45 között, hétvégén  8.30 és 23.45 között közlekedik negyed óránként, az út kb. 15 percig tart.A buszok használatához újratölthető OV-chipkaart kell vásárolni 7.50 euróért, de azt később a városban is jól lehet használni a  6:00 és hajnali 1:00 között közlekedő városi buszokon. A repülőtérről kb.25-30 euroért taxival is el lehet jutni a városközpontba. 


 


Eindhoven történelme:

  Eindhoven város történelme egészen a 13. századig nyúlik vissza, amikor még Endehoven volt a neve, ami szó szerinti fordításban azt jelenti, hogy udvar vége.  A város életében nagy változást jelentett, hogy a 16. század végén  a Hollandiához került Spanyolországtól, hivatalosan azonban csak 1629 -ben vált Hollandia részévé. Eindhoven ezután egészen  az ipari forradalomig egy csendes kisváros volt, ami  csak 1891 után változott meg,  amikor a villanykörtéket  gyártó Philips céget  megalapították. Az  gyors ipari fellendülésnek köszönhetően a 20. század elején Eindhoven lakossága és jelentősége is nagyot nőtt. Beindult a  dohány-, textil- és később az autóipar is. Napjainkban már 212 ezer ember él a városban, akiknek a harmada nem holland származású. A város arculatát a hagyományos holland stíusú épületek mellett ultamodern épületek is jellemzik.


Eindhoven templom


Eindhoven legfontosabb látnivalói:

1. Evoluon

 

   Az Evoluon 1966-ban épült.  Jellegzetes kialakítása egy UFO -ra hasonlít, amely Eindhoven közepén landolt. Az épület Frits Philip eredeti ötletén alapult. A szokatlan szerkezeti megoldásai  miatt sok számításra volt szükség annak biztosítása érdekében, hogy a 77 méteres beton kupola megfelelően legyen alátámasztva. A koncentrikus gyűrűk kör alakú erkélyekként szegélyezik a kupolát, és ma rendezvényekre használják. Az 1980 -as évek végén az épületet felújították és kibővítették, hogy a Philips cég fogadásaira és konferenciáira alkalmassá váljon.

 

2. Szent Katalin templom

 

  Az 1800-as években 73 méter magas ikertornyokkal épített neogótikus stílusú templom épülete a második világháború idején  erősen megrongálódott. Az újjáépítés után 1972-ben nemzeti műemlékké nyilvánították az esztétikus templomot. Éjszakánként csodálatos látványt nyújt a  dekoratív díszkivilágításnak köszönhetően.


Eindhoven templom

 


3. Philips Múzeum


  Nem lehet Eindhovenbe elutazni  anélkül, hogy megnéznénk valamit a Philips birodalmával kapcsolatban. Az elektronikai óriásnak nagy múltja van a városban, de a jelenét is erősen meghatározza. A Philips múzeum részletesen bemutatja  Eindhoven és a Philips történetét. A kiállításon megismerhető, hogy a vállalat miként kezdte meg a villanykörte gyártását, és végigkíséri fejlődését egészen a mai napig.


4.  A Van Abbemuseum

 

   A Stratumseind ​​kerületben található Van Abbemuseum a modern és kortárs művészet egyik legjobb európai múzeuma. Története egészen az 1900-as évekig nyúlik vissza, amikor egy magángyűjtő - Henri Van Abbe - elkezdte gyűjteni a kortárs műveket. A látogatók olyan híres alkotók műveit csodálhatják meg, mint  Picasso, Mondrain, Kandinsky és El Lissitzky.  Körülbelül 700 festményt és 1000 szobrot tartalmaz a gyüjtemény.


5. Stadswandelpark

 

 Eindhoven szépen rendezett közparkja a város déli részén található Genneper park közelében.  Az évszázados fák között kanyargó ösvények mellett szép szobrokat, fantasztikusan ápolt pázsitot és egy szép tavat is lehet látni. 


 

6. De Bergen negyed

 

A „De Bergen” néven ismert művésznegyed meglátogatása különleges élményt jelent. Érdemes elmenni a Hoogstraat utcára, ahol sok  divatos vintage üzlet található. A Grote Berg és a Kleine Berg utcákat is érdemes bejárni, mert ott vannak a város legegyedibb galériái, kávézói és üzletei találhatók. Végül nem szabad kihagyni a Wilhelminaplein teret. A kicsi tér, közvetlenül a központ mellett található.


Eindhoven - találd meg a legjobb árakat!   egyszerű, gyors, biztonságos foglalás   >>  repjegy * szállás * bérautó  <<

 


 


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.