Hirdetés

Mindenkor megtalálod az utat a tökéletes jelzések segítségével? Természetesen. Csak egy könnyű hátizsák van hátadon? Természetesen, végtére is Németországban megoldott a csomagszállítás.

   Autó nélkül is el tudsz jutni a túra kiindulópontjához? Igen, a túraútvonalak és a tömegközlekedés kiváló hálózata lehetővé teszi. Stílusosan szeretnéd eltölteni az éjszakát az úton? A "Wanderbares Deutschland" minőségi régiók is megfelelő szálláslehetőségekkel rendelkeznek.

   Hét régió felel meg a Német Túraszövetség szigorú követelményeinek, amelyek elnyerik a minősítést. Az utaknak változatosnak kell lenniük és fenntartható módon kell vezetniük a természetes környezet mentén. A túrázóknak lehetőségük van gyakori megállásokra útközben, és a helyi turisztikai irodákban szakértők állnak rendelkezésre, hogy segítsenek és tanácsokat adjanak a turistáknak.


 sauerland 1763797 1280

 fotó:   ©Sauerland pp gruesen pixabay


 "Sauerland Túrafalvai"  Túrázás és feltöltődés

  Csodás panorámák, vadregényes erdők, lankás hegyek és völgyek, buja rétek és romantikus favázas falvak között - Németország első minőségi régiójában, a Wanderbares Deutschland-ban a túrázók vonzó útvonalakat, barátságos házigazdákat, kiváló szolgáltatásokat és számos értékes úti célt találnak. A Sauerland túrafalvak teljes mértékben elkötelezték magukat a túrázás iránt, és rendelkeznek a szükséges infrastruktúrával és szálláshelyekkel. A minősített túraútvonalak széles hálózata jellemzi a régiót. A legismertebb közöttük a Rothaarsteig, a Sauerlandi nagy magassági túrák, és a Sauerlandi erdei útvonal. Ezenkívül több egynapos és félnapos körutazási lehetőség is van, néhányuk minősítéssel rendelkezik.


spessart 1584176 1280

fotó:  © Spessart, Palace garden, moonglow pixabay


  "A Rablók földje" – Túrázás és alvás a sötét erdőben 

 A híres Rablók földje, a bajor Spessart része, ami Közép-Európa egyik legnagyobb összefüggő lombhullató erdőterületén található. Ahogy a neve is sugallja, ez az ősi időkben a rablók rejtekhelye volt, akik a Spessarton áthaladó kereskedelmi útvonalakon álltak lesben. Az egyedülálló bükkös- és tölgyerdőkön keresztül 450 kilométernyi fenntartható módon karbantartott túraútvonal halad részben történelmi utakon, de már veszélyek nélkül. Eközben a túrázók egyedülálló természetet, mesebeli kastélyokat és romokat tapasztalnak meg. Ha hosszabb ideig szeretne úton lenni, használhatja a két minőségi túraútvonalat (Spessartweg 1 és 2) a rablók földjén keresztül.

"Frank erdő" – fél nap, tele szórakozással a túrázók paradicsomában

   Felső-Frankföld ínyenceknek való régiójának közepén, távol a tömegturizmustól található, a Frank-erdő Természeti Park, mely lenyűgözi a kirándulókat autentikus eredetiségével és a tiszta természettel. A zászlóshajó a 242 kilométeres hosszúságú körtúra útvonal FrankenwaldSteig és a 31 rövidebb; Frank erdőSteigla. A 13, 11 és 29 kilométer közötti túraút szakaszokon a túrázók csendes és vadul romantikus völgyeket, egyedülálló kilátást és sűrű erdőterületeket fedezhetnek fel - festői falvakkal, középkori óvárosokkal, kastélyokkal és erődökkel gazdagítva.

 

"Zweitälerland" – szakembereknek és műértőknek

  A természeti látványosságok, mint például a Zweribach-vízesések és a vadromantikus tószurdok, az út részben alpesi terepen, buja hegyi réteken, erdőkön és szőlőültetvényeken keresztül vezet az egyre új fennsíkokra, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a természeti park hegyeire és völgyeire. A túrarégió zászlóshajói a ZweiTälerSteig a szív útjai az Elz-völgyön és a Simonswald-völgyön keresztül. A 7 és 22 kilométer közötti tíz körút nem jelentenek komoly kihívást, de a táj részegítően változatos. A Fekete-erdő HüttenWinkel túra célállomása hat kezelt kunyhó, amelyek rusztikus légkörben hívogatják Önt, hogy álljon meg egy falatra.


 black forest 1032337 1280

fotó;   Emmendingen, Elz hoeldio pixabay 


"Lippe – Hermann földje" – Természet és kultúra

   Hermann földje a Teutoburgi erdő déli lábánál fekvő Senne-től északon a Weser-kanyarig, keleten a Lippe-felvidéktől nyugaton az alföldekig és dombokig terjed. A Hermann-emlékmű és az Externsteine a leghíresebb, de nem az egyetlen turisztikai látványosság. Az egyedülálló természet mellett a túrázók megismerhetik a hét történelmi városközpont középkori sikátorait és épületeit, és felfedezhetik a régió kulináris kínálatát. A számos gyógy- és fürdőhely miatt a régió "Németország gyógyító kertjeként" is ismert. A távolsági túraútvonalon Hermannshöhen, amely az egyik túraútvonal Hermannsweg és Tojásev , az ősi germán törzsek már mozgásban voltak.


teutoburg túrapb

fotó: Externsteine, Rock AnnaER pixabay


"Solling-Vogler-régió" – vad, érintetlen és otthonos

  Alsó-Szászország déli részén, amelyet a Weser jellemez, meredek ösvények váltakoznak szelíd utakkal, és messzire nyúló, szépséges panorámát nyújtanak. A régió szívében 16 minőségi túraútvonal található, amelyek nem is lehetnének változatosabbak. A hosszú távú túráktól kezdve az egynapos kirándulásokon át a pihentető éjszakákig a számos szálláshely egyikében vagy a 17 minőségi házigazda egyikében a régió mindent kínál, amire egy túrázó szíve vágyik. Így a két hosszútávú túraútvonal, a Weserbergland-Weg és a Ith-Hils-Weg hátizsák nélkül is átélhető. A változatos utak és kilátások még könnyebben élvezhetők, a szó legszorosabb értelmében.


weserberglandweg


 

"Edersee régió" – őserdő, alacsony hegyláncok, bükkösök

  A Kellerwald-Edersee Természeti és Nemzeti Park Közép-Európa egyik utolsó nagy bükkösét védi. Különböző kanyargós ösvények és ösvények vezetnek ősi erdőszerű erdőkön keresztül, meredek lejtőkön és szurdokokon keresztül a kék-zöld Edersee körül. A natúrpark régió a túrázók paradicsoma, és ideális az aktív pihenéshez, mind a vízen, mind a szárazföldön. Számos túraútvonal szeli át a nemzeti parkot. Amellett, hogy a Dzsungel ösvény és Kellerwaldsteig Számos panorámaútvonal, összesen négy minőségi ösvény és két prémium ösvény vár felfedezésre.


edersee 782089 1280

fotó: Edersee Waldeck vára didd4 pixabay

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.